Калифорния легализира марихуаната

0
Всеки жител на възраст над 21 години може да притежава до една унция (28 грама) от наркотика и да си отглежда у дома до 6 растения мариухана
Всеки жител на възраст над 21 години може да притежава до една унция (28 грама) от наркотика и да си отглежда у дома до 6 растения мариухана Снимка: БГНЕС / Архив

Калифорния се превърна в най-големия американски щат, който легализира пушенето на марихуана, не само за медицински цели, предаде Би Би Си.

От 1 януари 2018 г. всеки жител на възраст над 21 години може да притежава до една унция (28 грама) от наркотика и да си отглежда у дома до 6 растения мариухана. Пушенето обаче ще е забранено на публични места или край училища, пише Труд.

Противници на нововъведението заявяват, че то ще доведе до масово шофиране под влияние на канабис и ще засили употребата му сред младите хора. Но бизнесът се готви за развиване на индустрия за десетки милиарди долари идните няколко години и потенциални мащабни печалби в най-богатия и най-многолюден американски щат.

Експерти изчисляват, че пазарът на незаконен канабис е на стойност 5,1 млрд. долара годишно, а след легализирането на марихуаната до 2021 г. той може да достигне $5,8 млрд.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари