Калиев сулфат - солта за детокс

0
Как да намалим щетите?
Как да намалим щетите?

Лятото е сезонът за забавленията, в който често се увличаме и неусетно прекаляваме с вредни храни, с алкохол или цигари, с повече слънце, отколкото е полезно за кожата ни. Как да намалим щетите?

Идва краят на плажа и купоните, време е да „платим сметката”, а цената е доста висока.Натрупали сме опасни шлаки и токсини, изчерпали сме минералните запаси на организма. Тук може да ни помогне калиевият сулфат или Шуслерова сол №6 – минералната сол, която прочиства кожата, лигавиците и черния дроб. Ето как да се възползвате най-ефективно от действието ѝ, пише Edna.bg.

Повече кислород за клетките

Калиевият сулфат заедно с железния фосфат осъществява преминаването на кислорода от кръвта в клетките и с това спомага за стимулирането на обмяната на веществата. Ако се чувствате сякаш не ви достига въздух, изтощени сте, мъчи ви главоболие, това е сигнал за дефицит на солта. Тютюнопушенето и прекомерната консумация на кафе също благоприятстват възникването на нейния недостиг.

Тъй като сол №6 подпомага процесите на отделяне и изхвърляне от организма на вредните вещества и детоксикацията, то тя е чудесно средство и срещу махмурлук. Солта подпомага също работата на панкреаса и разграждането на мазнините. Можете да я използвате при чувство на тежест в стомаха, както и при поява на газове и усещане за натиск в горната част на стомаха след ядене.

Ако забелязвате у себе си някои от описаните дотук симптоми, добро решение е да направите ефективната програма за детокс с комбинация Шуслерови соли - №6, 9 и 10. Сол №6 калиев сулфат ще изчисти черния дроб и лигавиците, №9 натриев фосфат ще ви помогне за преработването на натрупаните мазнини, а №10 натриев сулфат ще задвижи процеса на изхвърляне на токсините от чернодробните клетки и от организма.

Вземайте по 5 таблетки от всяка сол ежедневно за 4-6 седмици след края на отпуската си (сутрин №6, на обяд №10 и вечер №9). Така ще изчистите токсините и ще върнете енергията си.

Помощ при свръхпигментация

Калиевият сулфат се съдържа в най-горния слой на кожата и има важно значение за синтеза на меланин. При дефицит на солта кожните пигменти не се отлагат в епидермиса или се концентрират в отделни точки, което води до появата на кафяви петна по челото, скулите, около устните, по деколтето. Изненадват ни често в края на лятната ваканция, когато сме се надявали да се порадваме на красивия си шоколадов тен, а вместо това се чудим как да скрием грозните петънца по лицето. С напредване на възрастта тези пигментни петна могат да станат постоянни.

Дераматологичната практика показва, че приемът на калиев сулфат е много ефективен и с малко упоритост в лечението се стига до изчезването или избледняването им и възвръщане на равномерния тен. Започнете с прием на комбинация Шуслерови соли: №6 калиев сулфат заедно с №4 калиев хлорид и №10 натриев сулфат (по 5 таблетки от всяка сол дневно за 2 месеца), за да регулирате хиперпигментацията, правилното хранене на кожата и да активизирате изхвърлянето на вредните вещества от епидермиса.

При често (или продължително) боледуване

Дефицитът на калиев сулфат се отразява и на лигавиците поради тясната му връзка с тях. Затова се нуждаете от Шуслерова сол №6 и във фазите на въстановяване при инфекциозни заболявания (например при хронична хрема, катари на горните дихателни пътища, бронхит и др). Калиевият сулфат може да се използва при всички заболявания, при които излекуването се забавя или има вероятност да се развият хронифициращи възпалителни процеси. Чудесно средство е и за подпомагане на оздравителния процес, когато той е в застой.

За стабилизиране на имунната система в Шуслеровата терапия се е утвърдила комбинацията соли: №3 железен фосфат (сутрин), №7 магнезиев фосфат (на обед), и №6 калиев сулфат (вечер), която се използва при чести инфекции за подобряване на имунния отговор на организма. Терапията е подходяща и за деца, и за възрастни.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните видеоматериали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете Вашата лична история за това как сте успели да се справите със здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.

Екип на Немския хомеопатичен съюз и „Преди обед“ ще избере някои от най-интересните истории, за да ги заснеме и покаже на екран. Най-смелите от Вас ще получат възможността да посетят родината на хомеопатията и Шуслеровата терапия – Германия.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари