Кален поток отнесе къща със 76-годишен мъж

0
Наводнения в Канада, извънредно положение в Монреал
Наводнения в Канада, извънредно положение в Монреал Видео: Reuters

Над 2000 души бяха евакуирани през уикенда от домовете си заради излезли от коритата си реки и прелели езера в различни канадски провинции, съобщи Си Би Си.

Най-пострадалият район е Квебек. Там около 1,7 хиляди души трябваше да напуснат къщите си. В зоната на бедствията се оказаха около 2 хиляди жилища в над 130 общини, сред които и градската агломерация на провинцията – Монреал, пише БГНЕС.

Вече четвърти ден не спират валежите от дъжд в региона, в който снежната зима предизвика пълноводие в реките след разтопяването.

На населението в Квебек помагат над 1,2 хиляди военни от армията. Те съдействат за евакуацията на населението и в изграждането на диги от чували с пясък за ограничаване на разлива на реките.

В източната част на съседната на Квебек провинция Онтарио от бреговете си излезе река Отава. Тежка е ситуацията и в райони на провинция Ню Брънзуик, където валежите през уикенда достигнаха 150 литра на кв.м.

В западната част на Канада - в Британска Колумбия - в зоната на бедствието се оказаха жителите на град Килоун, част от които напускат домовете си. Кален поток отнесе къща със 76-годишен мъж, който се смята за изчезнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари