„Калашников” създаде безшумни автомати

1
Серийното производство на малогабаритния автомат на „Калашников” АМ-17 и на безшумния малогабаритен автомат АМБ-17 ще започне след държавните изпитания през 2018 г.
Серийното производство на малогабаритния автомат на „Калашников” АМ-17 и на безшумния малогабаритен автомат АМБ-17 ще започне след държавните изпитания през 2018 г. Видео: ЦЕМЕНТ

Пресслужбата на руския концерн „Калашников” анонсира държавните изпитания на два нови безшумни автомати, обяви информационният сайт „Российская газета”, предаде БЛИЦ.

„Серийното производство на малогабаритния автомат на „Калашников” АМ-17 и на безшумния малогабаритен автомат АМБ-17 ще започне след държавните изпитания през 2018 г.”, съобщил представител на производителя.
 
Интерес към новото оръжие вече проявяват не само от армейските спецподразделения, но и от Федералната служба за сигурност, руската гвардия и Федералната служба за охрана.
 
Експертите на „Калашников” съобщили също, че заглушаването на звука при новото оръжие се намира на равнището на най-добрите безшумни снайперски пушки.
 
Както и при малогабаритния автомат АМ-17 (5,45х39), дължината на безшумния АМБ-17 (9х39) със сгънат приклад възлиза на около 50 см. За сравнение това са 20 мм по-малка дължина от АК-74. Без магазин оръжието има маса 2,5 кг.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари