Автомат "Калашников" е иззет при арест на трима души във Велико Търново

2
Фабричните му номера са били заличени
Фабричните му номера са били заличени

Автомат „Калашников“ със заличени фабрични номера е оръжието, иззето при показен арест на трима мъже на 7 януари вечерта на автобусна спирка във Велико Търново.

На единия от задържаните е повдигнато обвинение за незаконно притежаване на оръжие, другите двама са освободени, предава БНР.

Зрелищната полицейска акция е след сигнал за стрелба във великотърновския квартал „Бузлуджа“. След час джип с британска регистрация и трима мъже на възраст от 23 до 26 години показно бяха задържани в четвъртък вечерта пред очите на десетки граждани на автобусна спирка, а от автомобила беше иззет автоматКалашников“.

Вследствие на събраните доказателства е установено, че едното лице, което е от град Попово, е притежавало незаконно оръжието. В следствие на което му е повдигнато обвинение и на същия му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража“, посочи Христо Христов, заместник директор на ОД МВР във Велико Търново.

За незаконно притежаване на оръжие законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Собственикът на автомата е с висяща условна присъда за грабеж.

Не е установен произходът на автомата, предстои да се изяснява дали с незаконното огнестрелно оръжие е било извършено друго престъпление, работи се по версията и за неговата евентуална продажба, посочи наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари