Румен Максимов: Каквото и да се стори на Северин, внучката ми няма да има майка

2
Нищо чудно след 22-23 години да се разхожда по улиците. Ще е във възраст, в която може да създаде потомство и дори да го отгледа
Нищо чудно след 22-23 години да се разхожда по улиците. Ще е във възраст, в която може да създаде потомство и дори да го отгледа

"Каквото и да се стори на Северин, каквато и присъда да му се даде, Виктория няма да се върне, а внучката ми няма да има майка."

Така свекърът на убитата на 6 октомври м.г. телевизионна водеща Румен Максимов коментира пред „Монитор“  присъдата от 30 години затвор на убиеца Северин Красимиров, дадена му в понеделник от Окръжния съд в Русе. 

В съдебната зала Максимов бе на метри от 21-годишния ром и изслуша, заедно с бащата на Виктория – Георги Маринов, всички ужасяващи подробности около погубването на младата жена.

„Не сме казали на София /б.а. – дъщеричката на Виктория/, защото най-тежки са пораженията върху детската психика. Искаме да я предпазим от това, макар да сме сигурни, че до седмица ще научи. Децата коментират в училище, слушат какво си говорят родителите им вкъщи и после си го споделят помежду си. Без да сме й казвали, тя вече знае подробности около смъртта на майка си – че не е убита случайно, знае етническия произход на убиеца й. В условията на съвременните комуникации, е невъзможно да се скрие“, каза Максимов.

Дългогодишният журналист предполага, че и при тази присъда, Северин може ще излезе от затвора по-рано, ако работи там.

„Нищо чудно след 22-23 години да се разхожда по улиците. Ще е във възраст, в която може да създаде потомство и дори да го отгледа. В условията на действащото законодателство, вероятно така ще стане“, коментира Максимов. Той повтори апела си, който изрази и след произнасянето на присъдата – съкратено съдебно следствие, от което се възползва Северин, да не може да се прилага при особено тежки престъпления.

Максимов даде висока оценка на действията на прокуратурата и съда по случая с убийството на Виктория Маринова.

„Донякъде сме удовлетворени, че наистина прокуратурата си свърши работата, съдът подходи правилно и това е най-тежката присъда, която може да се даде в условията на съкратено производство“, каза той.

Няколко хиляди подкрепиха идеята алеята да носи името на Вики

Няколко хиляди подписа са събрани в подкрепа на идеята крайбрежната алея в Русе, където бе убита младата жена, да носи нейното име. Инициативата е на група нейни приятелки и бе подкрепена от фондацията, която също е наречена „Виктория Маринова“.

„Събирането на подписи ще продължи още известно време, след което подписката ще бъде внесена в общинския съвет, който трябва да вземе решение“, обясни Максимов.

Бетонната алея вече съвсем не изглежда така, както бе през есента на м.г., когато стана убийството. Тогава от едната й страна, до ж.п. линията, мястото бе обрасло с храсталаци и дървета, което е помогнало на убиеца да извърши гнусното посегателство, без да бъде забелязан от никого.

Сега растителността е премахната. Бившият съпруг на Виктория – Свилен Максимов, който е собственик на телекомуникационен оператор и на регионалната телевизия, в която работеше Виктория, финансира поставянето на осветление и видеонаблюдение на алеята.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари