Какво значи, ако много ви се яде сладко или солено

1
Склонността към солени храни е свързана с дисбаланс на електролитите. Искате месо, когато в организма липсва желязо, а газирани напитки – когато липсва калций
Склонността към солени храни е свързана с дисбаланс на електролитите. Искате месо, когато в организма липсва желязо, а газирани напитки – когато липсва калций

Австралийската диетоложка Лий Холмс разказа какво показва желанието за определен тип храна, съобщава Daily Mail

 Според нея причината за желанието за сладки или солени храни често е липсата на определени микроелементи, предава Марица

„Понякога не даваме на тялото това, от което има нужда“, обясни тя. Холмс твърди, че желанието за шоколад, ядки или бобови растения издава липсата на магнезий.

Желанието да се яде сладко може да бъде причинено от дефицит на цинк, хром, желязо, калций и магнезий.

Склонността към солени храни е свързана с дисбаланс на електролитите. Искате месо, когато в организма липсва желязо, а газирани напитки – когато липсва калций.

Диетоложката смята, че човек не трябва да се поддава на желанието за нездравословни храни. Има и полезни начини за компенсиране на дефицита на микроелементи. Например, вместо газирани напитки, казва тя, е по-добре да пиете мляко и да ядете сливи, броколи или други богати на калций храни.

По-рано американски диетолози казаха, че овесените ядки за закуска помагат за преодоляване на глада за захар. Фибрите в това ястие поддържат правилните нива на кръвната захар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари