Какво става с храма „Всех святих”?

1
„Всех святих” тъне в неизвестност
„Всех святих” тъне в неизвестност Видео: TVN

Бъдещето на храма „Всех святих” продължава да тъне в неизвестност.

Четири месеца след последните официални изявления, собствеността все още не е прехвърлена на църковното настоятелство при храма.

В края на януари тази година председателят на Сдружение „Всех Святих” Божидар Йотов каза, че са необходими не повече от две седмици за уреждане на документите по прехвърлянето на храма на новосформираното църковно настоятелство. Близо четири месеца по-късно сградата още не е във владение на митрополията.

Опитите за установяване на контакт с Йотов останаха без резултат, тъй като той не вдигаше мобилния си телефон. По думите на арх. Симеон Рангелов, който е член на сдружението, до май ще се монтира полюлея на централния купол, както и входната врата на храма и тогава символично ще предадат ключа на църковното настоятелство. Той увери, че ще бъде направен пълен отчет на изразходваните средства.

В неведение около състоянието на храма е и НВПр Русенският митрополит Наум. Той изрази тревога, че по фасадата на храма вече са се появили някои дефекти, които го притесняват. „Да не бъде доведено това добро намерение докрай означава, че любовта и отношението на тези хора са отишли, така, незнайно къде“, каза Негово високопреосвещенство.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари