Какво ще се случи, когато спрете зърнените храни за две седмици?

1
Ползи от спирането на храните от преработено зърно
Ползи от спирането на храните от преработено зърно

Ползи от спирането на храните от преработено зърно

Зърнените храни са навсякъде около нас и в днешно време е много трудно да избягваме тяхната консумация. Те се срещат под формата на паста, хлебни изделия, палачинки, различни бисквити и сладкиши и т.н. Някои видни диетолози смятат, че премахването на зърнените храни от нашето меню ще даде по-добри резултати дори от това да премахнете изцяло захарта.

Зърнените храни се приготвят от семената на различни видове растения. Обвивката на тези семена съдържа витамини и важни минерали, но проблемната зона е протеинът глутен. При процесите на преработка обвивката на тези зърна се премахва и в техния състав остава предимно глутенът. Всички знаем какви са негативите на глутена, а днес ще поговорим за това как би ни се отразило неговото премахване от менюто, пише Actualno.

Редуциране на възпаленията

Много скоро след спирането на глутена ще започнете да се усещате по-“леки” и в действителност това ще се отрази на фигурата ви положително. Тестените храни често ни водят подпухналост и подуване. Ако и вие изпитвате тези симптоми, задължително опитайте безглутеновия режим.

Без подут стомах

Намираме безброй оправдания защо не хапваме пресни и домашно приготвени здравословни храни, а най-често използваното е липсата на достатъчно време. Тази забързаност често ни подтиква да хапваме набързо пакетирани и доста калорични храни, които моментално подуват корема ни и през целия ден се чувстваме некомфортно. Вместо това, много по-добър вариант е да хапнем безглутенов обяд и да усетим разликата.

По-малко болка преди цикъл

Знаехте ли, че храните от преработено зърно могат да подействат негативно върху хормоните и това може да доведе до по-засилени предменструални синдроми. Ако се откажете от глутена, една от ползите може да се окаже именно редуциране на болката и без толкова променливи настроения.

Укрепване на сърдечната дейност

Ако консумирате твърде много глутен е възможно да се появяват повишени рискове от различни заболявания на сърдечно-съдовата система. При премахването на тези храни от ежедневното си меню, тези рискове няма да са толкова застрашаващи и големи.

Избягвате проблемите с отделителната система

Всъщност храната, която приемаме, определя цялостното ни здравословно състояние. Храните с глутен могат да попречат на правилното изхождане, а при отстраняването им избягвате проблемите със запека например. Ако сте любители на хляба и не можете без него - съветваме ви да се насочите към вид хляб, който не съдържа глутен - могат да се открият лесно и навсякъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари