Какво ще е времето на Бъдни вечер и Коледа?

1
Какво сочат последните прогнози?
Какво сочат последните прогнози?

През почивните дни започналото застудяване ще продължи заради нахлуващ от север студен въздух.

В събота облачността ще е преобладаващо значителна, но в хода на деня ще има разкъсвания, с по-голяма вероятност в северната половина на страната, предава NOVA. Валежите ще са предимно от сняг - в планините, в Предбалкана, високите полета на Западна България и на места в Североизтока.

Ветровито и студено време. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала от 1 докъм 5-6 градуса. В планините – между минус 4 и минус 10 градуса.

Още в събота следобед валежите навсякъде ще намаляват и ще спират с разкъсване на облачността. Така в неделя сутринта ще е особено мразовито с температури до минус 10 градуса в безоблачните райони. В светлата част на деня ще остане студено с температури от нула до 5-6 градуса.

Снежен циклон с център над Европейска Русия носи студено време и в началото на Коледната седмица. В понеделник нахлуването на студ от север ще продължи. Очакват се мощни пориви на леден вятър в западната половина на страната. Ще има валежи от сняг, но те ще са незначителни в равнинната част на страната. Студът около Коледа ще достигне своята кулминация още вторник-сряда в часовете сутрин с температури в някои западни райони с ясно време до минус 13 - минус 14 градуса.

Последните прогнози сочат затопляне около Бъдни вечер и Коледа с поносими дневни температури и без снеговалежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари