Какво ще бъде времето по Великден?

0
Дъжд очаква българите, които ще почиват в Гърция за празниците
Дъжд очаква българите, които ще почиват в Гърция за празниците

Слънчево и топло ще е времето на Великден у нас, като температурите ще са между 14 и 19 градуса, а в Югоизточна България ще гонят 22 градуса.

Дъжд обаче очаква тези българи, които ще почиват в Гърция за празниците. Това съобщи дежурният синоптик Петър Янков от ТВ-МЕТ.

Причината е циклон, който ще премине над Балканите в петък и събота. Той ще донесе повече валежи около Беломорието. Дъждът, който ще падне над Солун и

Кавала, се очаква да стигне около 20 литра на кв. м .

Не е изключено за кратко дъжд да вали и над Кърджали и Хасково”, съобщи още Петър Янков.

В понеделник, 2 април, ще е последният хладен ден. Докато във вторник и сряда ще има повече слънце, като температурите ще стигнат 20 градуса.

От сряда вече ще се затопли”, съобщи метеорологът Янков.

На Велики четвърътк обаче ни очаква дъжд.

Така че всички, които ще пътуват, ще трябва да са внимателни, когато преминават Западна и Южна България”, каза още Янков.

На Разпети петък у нас ще е облачно, а валежи се очакват в Западна и Южна България. В събота облачността ще се разкъсва, ниски облаци ще има в Дунавската равнина и Черноморския район. На Светли понеделник ще е слънчево и топло и се очаква живакът да стигне 22 градуса.

Второто десетдневие ще започне с по-хладно време.

По-голяма вероятност за валежи има около 12-13 април. След това времето ще се стабилизира и ще има няколко по- слънчеви и топли дни. Захлаждане с валежи се очакват към края на второто и в началото на третото десетдневие на месеца.

По-стабилно ще бъде времето през последните дни от април с предимно слънчево време и сравнително високи дневни температури. Краткотрайно захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има около 25 и 28. 

В планините ще е подходящо за ски

За празничните дни около Великден времето в планините ще е слънчево и топло и подходящо за любителите на ски. Това съобщи за “ 24 часа” дежурният синоптик на “ТВ-Мет” Петър Янков.

Ветровете ще бъдат слаби. В петък ще има повече облаци, но в събота, неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. По високите върхове над 2000 м ще има сняг и покривката ще е подходяща за зимни спортове, гарантира метеорологът.

Ще има слаби дъждове предимно от изток и много слънце”, съобщи още Янков.

На надморска височина между 2000 и 2500 м се очакват температури между 1 и 3 градуса. На връх Мусала ще бъде по-хладно и там живакът ще падне до минус 2-3 градуса за почивните дни.

Жълт код за бурен вятър в почти цяла Северна България

Седмицата започва с бурен вятър, който ще донесе жълд код в 8 области в страната. Той ще бушува над Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград, предупреждават синоптиците.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, като само на отделни места ще превали слаб дъжд. Очаква се да превали над Велико Търново, Русе, Силистра, Ямбол и Кърджали.

Синоптиците предупреждават, че ще бъде малко по-хладно, със средни температури между 11 и 16 градуса, в София те ще са около 12.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари