Какво се случва с проекта на стойност 4 милиона лева за ремонт на Художествената галерия?

0
Коя е причината средствата да бъдат преразпределени към други проекти, питат от групата на Демократична България в Общински съвет - Русе
Коя е причината средствата да бъдат преразпределени към други проекти, питат от групата на Демократична България в Общински съвет - Русе

Групата на Демократична България в Общински съвет - Русе отправят питане относно състоянието на Русенската художествена галерия

Настоящото питане е във връзка с окаяното състояние на Русенската художествена галерия. Тя се помещава в сграда на ул.“Борисова“ 39, специално построена през 1979 г. за нуждите на галерията. Притежава една от най-богатите сбирки от художествени произведения в страната. За съжаление лошото състояние, в което се намира, може да доведе до унищожаване на колекцията му.

Питане на общинските съветници е следното:

  1. Какво се случва с изготвения по линията на трансгранично сътрудничество инвестиционен проект за ремонт на Художествената галерия по програма „INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 г.“ на стойност 4 милиона лева?
  2. По информация от зам. кмет г-жа Илиева разбрахме, че парите, предвидени за този проект по програмата, са преразпределени към други проекти. Коя е причината да се случи това?
  3. В тази връзка предвиждате ли други възможности за финансиране? Ще кандидатствате ли с този проект по някоя програма през предстоящия програмен период 2021-2027г. или по друг начин ако има такъв?

С оглед значимостта и спешната нужда от ремонт на Художествената галерия, групата ни общински съветници от КП Демократична България настоява да направите всичко възможно за осигуряване финансиране на този проект!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако обожавате да ходите на палатка, но ненавиждате комарите, сега е моментът.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари