Какво се случи в нощния влак София - Бургас

0
В него нямало жандармерия заради протеста в София
В него нямало жандармерия заради протеста в София Видео: БНТ

Инцидент в бързия влак от София за Бургас. Пътник наръга друг с нож в корема. Пострадалият е опериран, а извършителят - арестуван. Случилото се доведе до закъснение от почти три часа на бързия влак.

Състоянието на пострадалия мъж е стабилно, той е без опасност за живота в хирургията на столичната болница "Св. Анна".

Малко преди 23 часа снощи тръгва бързият влак от София за Бургас. Инцидентът се случва в четвърти вагон, малко след Ихтиман. И двамата са редовни пътници, с билети. Между тях по неясни причини избухва свада. След инцидента и двамата - нападателят и пострадалия са свалени на гара Костенец.

От БДЖ обясниха, че в нощите влакове винаги има жандармерия, снощи обаче е нямало, тъй като силите на реда са били насочени към протеста.

Ето какво се е случило и как са действали служителите на БДЖ:

Влакът тръгва от Централна гара в 22:50 часа. След гара Ихтиман в четвърти вагон се спречкват двама мъже. От полицията не коментират каква е причината за спора. По-възрастният, 65-годишен, от Пазарджик, наръгва с нож в корема по-младия, 33-годишен, криминално проявен.

Първи свадата забелязал кондукторът, който сигнализирал началник - влака. Той пък се обадил на 112.

Константин Азов, директор "Продажби и ослужване", БДЖ: "Във всеки един нощен влак има жандармерия или полиция. Заради повишените ангажименти във вчерашния ден жандармерията и органите на реда не са могли да бъдат с патрул в този влак".

Кондукторът и началник - влакът успяват сами да разделят двамата мъже и да предотвратят по- голям инцидент. Това се случва между Ихтиман и Костенец. На гара Костенец влакът спира.

Двамата мъже били свалени на гара Костенец като на пострадалия е оказана помощ.

Извършителят е арестуван, раненият - закаран в клиниката по хирургия на столичната болница "Света Анна".

Антон Луков, "Връзки с обществеността", УМБАЛ "Св. Анна": "С прободно-проникваща рана, т.е. имаме разкъсване на коремната стена, кръв в корема, тежко състояние, операция е проведена от д-р Стефан Ковачев един от най-добрите хирурзи, продължила е повече от час лапароскопска операция. Добрата новина е, че пациентът е стабилизиран, без пряка опасност за живота.

Предстои му обаче дълго възстановяване. Днес на гара Костенец никой от дневната смяна не знаеше подробности за инцидента, случил се тук 50 минути след полунощ.

Констатин Азов, директор " Продажби и обслужване", БДЖ: "От Ихтиман до Костенец са 20 минути, реално и органите на реда, и Спешна медицинска помощ са били на гарата. Около 160 минути е стоял на гара Костенец, след което е продължил до Бургас".

83 влака - всички нощни, както и някои дневни се охраняват от жандармерия, казаха от БДЖ.

За БДЖ днешната случка е единичен случай. Последно такъв инцидент имаше преди почти година, когато младо момиче от Варна беше намушкано във влак от 21-годишно момче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук