Какво представлява скрито-принудителният труд?

2
Шивачките са типичен пример за полагане на такъв вид труд
Шивачките са типичен пример за полагане на такъв вид труд Видео: NOVA

В България той е много често срещан

Много често работодатели у нас злоупотребяват с работниците си, предава NOVA. Този вид труд се нарича скрито-принудителен. При него хора отиват на работа, напълно осъзнавайки, че не получават нито отношението, нито парите, които им се полагат, срещу усилията и времето, които влагат. Въпреки това, този тип хора са най-изпълнителните и най-отдадените – защото за тях изборът е или принудителен труд, или никакъв труд. И никакви приходи. Шивачките са типичен пример.

Трудът на шивачката е особен. Иска се сръчност, бързина и наред с това - спокойствие, защото всеки сбъркан бод е загубен лев и сигурна кавга. Затова всеки на машината гледа да е безгрешен. В името на това се дават жертви, най-често във вид на силна преумора. Често чувано за шивачките е, че работят извънредно, експлоатирани и под тежък натиск, винаги в много тежки условия и среда. И за всичко това мълчат, защото оплачат ли се, остават без работа. Заплатите са от тези, които в статистиката обикновено дърпат надолу средното възнаграждение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Аз
    Защото няма да имат пари, ако го направят и ли не знаят как да го направят, умник
  • 11
    5
    работник
    Цяло Русе е еманация на принудителния труд срещу най-ниските заплати в Северна България.
  • -3
    4
    Аз
    Защо го позволяват. Щом не си отстояват правата, ще ги експлоатират.
  • 13
    3
    Не е Вярно
    Не злоупотребяват често,а постоянно злоупотребяват работодателите.Извънреден труд е жълти стотинки ако изобщо има такива.Инспекцията по труда е местната преторианска армия на местното чорбаджийство и лизгярство.Назначения на землячески почин и роднинскомилиционерско партийно ходатайстване.Да питаме Нулев как става? Може би е компетентен да каже?
  • 20
    2
    русенец
    Какви ти профсъюзи?! В другите страни те се грижат за повишаване на заплатите, за подобряване условията на работа , за правата на работещите. Нашите хрантутници правят предложения за внасяне на работна ръка от чужбина и то не защото нямаме такава, а защото наличната не иска повече да работи без пари. Какви ти профсъюзи у нас?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари