Какво показа проверката в "Пирогов" по случая с детето на Мустафа Емин

1
От лечебното заведение не откриха нищо нередно
От лечебното заведение не откриха нищо нередно Снимка: УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

От лечебното заведение не откриха нищо нередно

Приключилата вътрешна проверка в спешната болница "Пирогов" по случая с Мустафа Емин и неговото дете показва, че от медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Това съобщиха от лечебното заведение.

Снети са записи за периода, както и обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти, които имат отношение по случая.

Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки, показва проверката в болницата.

Освен това документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

За този период в детската противошокова зала е оказана спешна помощ на три травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Правилата на триаж са спазени стриктно, посочват още от "Пирогов".

Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на "Да, България“.

Случаят с Мустафа Емин, съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната, доби популярност след публикация на медицинска сестра във Фейсбук преди дни, според която Емин е дошъл в "Пирогов" с детето си, което е имало рана, и настоял друго дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото дете, както и че е заплашил с министъра на здравеопазването. По-късно Емин отрече твърденията, определяйки ги като внушения.

От Министерството на отбраната излязоха с позиция, в която информираха, че извършват проверка на случая за установяване на истинността и веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия.

Емин е и член на Националния съвет на политическа партия „Да, България“, откъдето заявиха, че не толерират каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. За пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около случая е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, добавиха от партийния пресцентър.

В позиция от „Пирогов" посочиха, че болницата е обслужвала и продължава да обслужва всички пациенти по установени и отнасящи се за всички медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. "Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури", се казваше още в нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    123
    Персонала и Пирогов са ясни професионалисти. Калмара кажете как се е държал с ханъмата си и как е вилнял.
  • 11
    3
    Възмутен
    Проверката показва, че няма нередности. Никой не е твърдял, че има нередности. Въпросът е друг, имало ли е конфликт между пациент и персонал. Досега знаем за дума срещу дума.
  • 3
    2
    Indianec v BG
    Всички замесени партии и институции вероятно ще дадат Мустафата за курбан. Ако не го направят, ще си набутат поредния автогол или просто поредния "гол". Хау!
  • 13
    1
    123
    Да видим ще има ли информация сега от Да ,България и от Мин. на отбраната.Или всички ,включително и журналисти,ще си замълат.И после-защо младото поколение растели такива и онакива.Ами гледат и следват светлия пример за успеваемост
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари