Какво означават емблемите на автомобилите

1

Повечето хора веднага разпознават даден автомобил по емблемата, но вероятно никога не сте се замисляли какво точно значат емблемите.

Ето малко повече информация по въпроса:

1.Алфа Ромео

Алфите имат едно от най-красивите лога в автомобилната индустрия. Мистериозно, елегантно и спортно. Червеният кръст е символа на Милано, а в дясно виждате змия/дракон, който яде човек. Има мит, че важен човек в Милано убил сараценски рицар и взел щита му, а на този щит е бил този знак, но в днешно време от Алфа казват ,че всъщност змията изкарва човек, които е пречистен и нов.

2. Ауди

Логото на Ауди е точно обратното, чисто и просто! Никакви дракони… само четири кръга, които символизират четирите фирми създали компанията(Audi,Horch, DKW и Wanderer) през 1932 година.

3. Bayerische Motoren Werke AG – BMW

Много хора казват, че знака символизира самолетна перка, но това не е така. Всъщност това са цветовете на бавария, но обърнати наобратно, тъй като е било забранено да се използват национални символи за емблема на автомобил, а объркването с перката идва от много, много стара реклама.

4. Шевролет

Има няколко теории за знака на шеви, но ние ще наблегнем само на една. Лиус Шевролет е бил роден в Швейцария и се смята, че просто е стилизирал швейцарското знаме.

5. Ферари

Историята зад най-разпознаваното автомобилно лого в света е следната… въпросното конче е било нарисувано на самолета на известен италиански АС през първата световна война – Франческо Барака. Един ден бащата на Франческо казал на Енцо да сложи кончето като емблема на колите му за да му донесат късмет, а жълтия фон е цвета на Модена.

6. Ламборгини

Феруцио Ламборгини е бил телец. Освен това е бил фен на боевете с бикове, да само това е.

7. Мерцедес

Знака на Мерцедес е невероятен! Изключително силен и елегантен, а значението му е просто – доминацията на бранда над земята, водата и небето… колко немско.

8. Mitsubishi

Mitsu значи три, а hishi(произнася се bishi) означава кестен, но се използва и за ромб. Три ромба.

9. Порше

Логото на Порше е герба на свободният щат вюртемберг на който Щутгард е бил столица.

10. Субару

Субару означава задружни, освен това е наименованието на съзвездието седемте сестри

Източник: mensbible.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари