Какво откри ДАНС в ТЕЦ "Марица Изток 2"?

0
Всъщност проверките на ДАНС са от седмица, но за тях се разбра едва днес, когато в България пристигна заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс
Всъщност проверките на ДАНС са от седмица, но за тях се разбра едва днес, когато в България пристигна заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс Снимка: БГНЕС / Архив

От централата коментираха единствено, че оказват съдействие и нямат никакви притеснения

Държавната агенция "Национална сигурност" влезе на проверка в ТЕЦ "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток", предаде bTV.

Всъщност проверките на ДАНС са от седмица, но за тях се разбра едва днес, когато в България пристигна заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс, за да разговаря с правителството за справедливия преход, част от който минава през затварянето на рудниците и цеховете на въглища.

На този етап и двете държавни дружества не могат да кажат какво точно проверяват служителите на ДАНС, защото инспекциите продължават и в този момент.

От ТЕЦ "Марица Изток 2" коментираха единствено, че оказват съдействие и нямат никакви притеснения.

Проверките в двете държавни фирми коментира и енергийният министър Андрей Живков.

"Аз считам, че такива проверки трябва да има постоянно, защото тогава няма да има съмнение за спекулации, каквито витаят често из пространството. Ако всичко мине нормално, органите си вършат нормално работата - няма причина за притеснения", заяви Живков.

Обикновено проверките на ДАНС имат широк спектър на действие, който обхваща както обществените поръчки, така и договорите за доставка на електроенергия.

В момента в ТЕЦ "Марица Изток 2" тече и друга проверка за цената на тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук