Какво не знаем за диабета

0
Австрийска мобилна лаборатория и родни специалисти ще информират и преглеждат безплатно
Австрийска мобилна лаборатория и родни специалисти ще информират и преглеждат безплатно

Диабетът е едно от най-разпространените заболявания у нас. През последните години все повече млади хора се разболяват от "захарната" болест. 

Захарният диабет се характеризира с повишено ниво на кръвната захар - хипергликемия, която води до усложнения от страна на сърдечносъдовата, нервната, зрителната и други системи. Диабетът може да се отрази зле на целия организъм. При ранна диагностика, правилно хранене и контрол на кръвната захар, вредните действия могат да бъдат предотвратени, съобщава Канал 3.

От 9 октомври, в рамките на 8 дни, ще бъде проведена кампания за безплатно измерване на кръвна захар, холестерол, кръвно налягане, като част от Дните за превенция на диабета.

В продължение на 8 дни мобилна лаборатория от Австрия и екип от български специалисти, заедно с Националната асоциация на децата и младите хора с диабет (НАДМХД), ще посетят Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Варна и Русе.

По време на кампанията хората ще бъдат информирани за болестта и за това как да подобрят качеството си на живот, за да избегнат заболяването.

Мобилната лаборатория ще бъде в пред Новотел Пловдив на 9 и 10 октомври.

На площада пред Община Стара Загора изследванията ще се извършват на 11 октомври, също пред общината, но във Велико Търново лабораторията ще е на 12 октомври.  

На 13 и 14 октомври, акцията ще се проведе в Плевен пред централния мол. Лабораторията ще бъде на 15 и 16 октомври във Варна - Медицински университет, а на 17 октомври ще бъде пред общината в Русе. Изследванията ще се правят в часовете между 9:30 и 17 ч.

„Нека да се научим да се грижим за здравето си сега”, призовават организаторите на акцията.

- See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/17028-Kakvo-ne-znaem-za-diabeta---avstriyska-mobilna-laboratoriya-i-rodni-specialisti-shte-informirat-i-pregledzdat-bezplatno#sthash.l1Nkha2T.dpuf

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари