Какво не трябва да правим на коледното фирмено парти?

1
Най-магичното време от годината е пред нас
Най-магичното време от годината е пред нас

Най-магичното време от годината е пред нас

Най-магичното време от годината е пред нас - коледната украса е навсякъде и празничното настроение се носи във въздуха, пише economic.bg. До 25 декември вероятно имате многобройни празнични партита, отбелязани в календара ви, но едно от най-важните е събирането на компанията ви.

Що се отнася до коледните партита, всяка компания го прави по свой начин. Някои се провеждат в обществен ресторант, под наем, направо в офиса или дори виртуално, в Zoom. Независимо къде е събитието, някои аспекти са типични за феерията на корпоративния празник. Обикновено има много празнични храни за хапване, дейности за участие, а може би дори награди.

По-долу са някои неща, които трябва и не трябва да правите, когато става въпрос за коледни партита в офиса, заедно с това, което вие може да очаквате от събитието.

Присъствайте, ако имате възможност

Ако вашето офис коледно парти се вписва в графика ви, това със сигурност е събитие, което трябва да посетите. Тези партита са фантастична възможност да се свържете с колеги, да се срещнете с нови хора и да си прекарате добре.

Независимо дали става въпрос за онлайн събитие или лично парти, отделете време да отидете, дори и просто да се отбиете. В крайна сметка може да си прекарате по-добре, отколкото сте очаквали.

Облечете се подходящо

Въпреки че офис облеклото може да не е необходимо, това все пак е работно събитие и трябва да сте облечени с това предвид. Уверете се, че спазвате дрескода за този тип събития.

Ако няма специфичен дрескод за събитието, обличането в бизнес облекло обикновено е безопасен залог. Можете също така да поразпитате и да видите какво планират да носят вашите колеги.

Запознайте се с нови колеги

Коледните партита в офиса са чудесна среда да се срещнете с нови колеги. Ще бъдете в забавна атмосфера без стрес, където можете да се представите на колеги и мениджъри, с които нямате възможност да работите.

Не се притеснявайте да излезете и да започнете разговори с хора, които не сте срещали.

Участвайте в игри и дейности

Обикновено както на виртуалните, така и на физическите коледни партита има организирани дейности и игри, в които гостите могат да участват. Не пропускайте забавлението и участвайте във всичко, което можете.

Не прекалявайте с алкохола

По принцип офисните коледни партита осигуряват алкохол. Независимо дали е безплатно или не, не прекалявайте.

Въпреки че е напълно приемливо да изпиете няколко питиета, не искате да се засрамите пред колегите си, като излезете извън контрол. Разбира се, забавлявайте се на вашето празнично парти, но не забравяйте винаги да носите усещане за професионализъм със себе си, дори след работно време.

Присъствайте в момента

Не прекарвайте цялата вечер в проверка на вашия Instagram или изпращане на съобщения на приятелите ви. Освен това не се настанявайте прекалено удобно на мястото си в ъгъла. Вместо това присъствайте в момента. Възползвайте се от тази възможност, за да държите телефона си далеч или дори изключен и да бъдете ангажирани с хората около вас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари