Какво е пиле Дюк?

3
Пилето Дюк се отличава с оранжево-жълтеникавия цвят на кожата и пилешкото месо. Той се дължи на това, че птиците са специална порода и са хранени с 50 % царевица
Пилето Дюк се отличава с оранжево-жълтеникавия цвят на кожата и пилешкото месо. Той се дължи на това, че птиците са специална порода и са хранени с 50 % царевица Снимка: gotvach.bg

Органично и свободно отглеждане извън клетка са термини, с които се характеризира пилето Duc

 Знаем, че пилетата се нуждаят от нещо повече от храна и вода, за да бъде месото им здравословно, пише Gotvach.bg

Птиците трябва да се отглеждат без антибиотици, да се хранят със 100 % органичен фураж и да им бъде осигурен достъп на открито. Получаването на сертификат струва пари на фермерите, също и органичните фуражи, с които се хранят пилетата, струват повече, така че планирайте и да плащате повече за тях.

Пилето Дюк се отличава с оранжевия цвят на кожата и пилешкото месо. Той се дължи на това, че птиците са специална порода и са хранени с 50 % царевица.

Биопилето е трудно да се намери,a но когато го видим на пазара, се питаме, струва ли си цената?

Месото на тези пилета не съдържа антибиотици. Използването на антибиотици причинява множество проблеми. Според Световната здравна организация употребата на антибиотици при животни допринася за риска от поява на супербактерии, които могат да причинят заболявания при хората, които консумират месото им.

Потърсете етикета, на който пише „без антибиотици“ или пилетата да имат етикет за биологични продукти на Министерството на земеделието на САЩ (USDA).

Консумацията на органично пиле е по-добро за вашето здраве.

Консумацията на пилето Duc ще допринесе със сигурност за по-доброто ви здраве. Скорошно проучване във Франция на 68 000 души, които редовно ядат органични храни, сочи, че 25% по-малко вероятно е тези хора да развият някои видове рак и прочие.

Така че, само когато ядем органични продукти, можем да сме с една идея по-спокойни, че ще се предпазим от редица заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари