Какво е обяснението на майката, удряла тригодишната си дъщеря в Перник

1
Майката искала да привлече вниманието на бащата и затова биела детето си
Майката искала да привлече вниманието на бащата и затова биела детето си Видео: NOVA

Началникът на отдел „Закрила на детето” – Перник Румяна Георгиева разкри подробности за случая в Перник, при който майка малтретира малкото си дете и качва видеото в социалната мрежа

„Детето беше във видимо добро състояние, чистичко, добре облечено и спокойно, когато го изведохме. Майката си даде сметка какво се е случило и какви последствия има от качения клип и извършеното деяние. Съжаляваше за направеното”, обясни за NOVA  Георгиева. 

Тя допълни, че обяснението на майката за насилието е било, че по този начин е искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал достатъчно внимание. „Той се оказа по нейни данни и сведения, че е на работа в София. Ние не успяхме да осъществим връзка с него. По думи на майката те живеят заедно”, уточни тя.

Началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник допълни още, че видимо майката е изглеждала психически добре и не е освидетелствана. „Това, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече. Полицията ще работи по този въпрос и ще излезе с факти”, каза още Георгиева.

Детето остава под полицейска закрила за 48 часа. То е в център за настаняване от семеен тип. Ще бъде и предприета временна мярка – настаняване в приемно семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари