Какво да ядем късно вечер?

1
Когато говорим за ядене преди сън, трябва да уточним, че става дума за хранения в интервала три часа преди сън
Когато говорим за ядене преди сън, трябва да уточним, че става дума за хранения в интервала три часа преди сън Снимка: iStock

От години съществува схващането, че какво и да хапнете вечер преди сън, то ще се отрази пагубно и непоправимо на фигурата ви, затова в никакъв случай не бива да ядете след 18-19-20 часа

Това обаче не е така, съветва Gotvach.bg

Истината е, че хората имат различен режим и ако едни си лягат около 22.30 часа, то други не помирисва възглавницата до 01-02 часа през нощта. Ето защо втората група хора просто няма как да вечерят в 18.00 часа и да не хапнат нищо, докато легнат.

Когато говорим за ядене преди сън, трябва да уточним, че става дума за хранения в интервала три часа преди сън. Добре е в този интервал наистина да не ядете нищо, защото усвояването му ще бъде доста затруднено и ще се отрази не само на фигурата ви, но и дори на съня.

Ако все пак сте твърде гладни може да опитате да залъжете глада с чаша вода, зелен чай или топъл шипков чай, подправи с 1 с.л. мед. В случай, че това не помогне и вие продължавате да сте ужасно гладен, може да хапнете една шепа сушени плодове, които трябва да се дъвчат много бавно и внимателно.

Може да залъжете глада си с нарязани на парчета банан или ябълка. Онези, които не харесват плодове, могат да заситят глада си с омлет от белтъци, зеленчукова супа или салата от моркови и червено цвекло.

Една порция сварено месо от пиле, пуйка или задушена риба, в съчетание със зелена салата в никакъв случай няма да се отрази фатално на фигурата ви. Може да похапнете преди сън дори шепа овесени ядки, залети с вряла вода и овкусени с малко мед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари