Какви са нагласите на родителите за отварянето на детски градини

0
Повечето учители са на мнение, че присъственото обучение вече трябва да бъде подновено
Повечето учители са на мнение, че присъственото обучение вече трябва да бъде подновено Видео: Bulgaria On Air

Повечето учители са на мнение, че присъственото обучение вече трябва да бъде подновено

Без промяна остава пролетната ваканция за учениците. Според новата заповед, яслите и детските градини отварят от понеделник. А от 12 април и учениците се връщат в класните стаи, но по график. Предстои обаче, той да бъде изготвен

Родителите на най-малките деца очакват с нетърпение отварянето на ясли и детски градини.

"Ходейки на градина то е до 5-6 часа само с определен брой деца, а когато почива и времето е хубаво се среща и с други деца, с които няма как да няма контакт. Точно така е, в крайна сметка градините не работят, но площадките са пълни. Тоест ефекта е нулев", сподели пред Bulgaria On Air Михаела.

Повечето от родителите са излезли в неплатен отпуск, за да могат да гледат децата си.

"Според мен трябва да се отворят градините и всичко да си е по старо му. Защото цял живот не можем да живеем по този начин. В момента не съм на работа, неплатена отпуска съм… няма кой да ги гледа", смята от своя страна Радостина.

"Принципно винаги има кой да гледа децата, но е добре да работят детските градини. Защото ето, ние не сме на работа, за да ги гледаме. И социалната среда е друга в детската градина", разказва Анна.

Учениците ще се върнат в училище след 12 април, но отново на ротационен принцип.

"По-объркващо и по-неспецифично за тях е дистанционното обучение. Знаете, че има и предмети, които е много трудно пълноценно да се преподават дистанционно. Физическото, най-вече музика, изобразително изкуство, часовете, в които трябва да се покажат някакви умения", заяви директорът на Природо-математическа гимназия "Васил Друмев“ Ангел Гушев.

Повечето учители също са на мнение, че присъственото обучение вече трябва да бъде подновено.

"При мен онлайн обучението не е ефективно. По-хубаво е да е присъствено, да го има контакта с децата. Те си рисуват вкъщи, каквото им кажа го правят, моделират, презентации правят също", смята учителят по Изобразително изкуство Пламен Койчев.

Според училищните психолози е важно преподавателите да подходят по-внимателно към децата в първите им дни в училище.

"Все пак, когато са 2 седмици, като мине един период, в който се нагаждат, после няколко дни са продуктивни. На 5 дни съвсем безсмислено ми изглежда", каза Нела Цветкова.

От Съюза на работодателите в системата на народната просвета предлагат летните месеци да се използват за наваксване на пропуснат материал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари