Какви опасни отпадъци изхвърлят русенци?

0
Мобилният пункт за събиране на битови отпадъци ще работи до 16 часа
Мобилният пункт за събиране на битови отпадъци ще работи до 16 часа Видео: Русе Медиа

Най-голямо количество бои и лекарства с изтекъл срок на годност предават русенци в рамките на кампанията за събиране на опасни битови отпадъци, която върви вчера и днес в Русе.

Мобилният пункт на ул.“Шипка“ 33, след жп прелеза в посока ул.“Петрохан“, ще работи до 16 часа за всички, които имат за изхвърляне стари препарати и опаковките им, живачни термометри, разтворители и всякакви материали, които не бива да се изхвърлят в контейнерите за смет, информира Русе Медиа.

Кампанията се организира два пъти годишно от община Русе – през май и през септември. В пункта идват много хора, които не са успели да издадат отпадъците си през пролетта и грижливо са ги събирали за следващия път. Представителите на общината разясняват на минувачите за какво служи мобилния пункт и ги приканват да се включат, ако имат опасни материали у дома. Положителното е, че доста русенци действително са се върнали отново, за да издадат отпадъците.

През вчерашния ден са били събрани около 24 кг, докато днес, само за час и половина сутринта, количеството е било над 30 кг. След приключването на кампанията всички опасни отпадъци ще бъдат унищожени според изискванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари