Какви коли карат депутатите?

1
Най-много превозни средства притежава Гюнай Хюсмен от ГЕРБ, но има и депутати, които притежават яхти, дори и самолети
Най-много превозни средства притежава Гюнай Хюсмен от ГЕРБ, но има и депутати, които притежават яхти, дори и самолети

Най-много превозни средства притежава Гюнай Хюсмен от ГЕРБ, но има и депутати, които притежават яхти, дори и самолети 

Общо 164 от настоящите депутати са посочили, че в лично качество притежават 219 леки и товарни автомобили, мотоциклети, лодки и др. Стойността на тези превозни средства възлиза на 5 224 876 лв. 11 депутати нямат коли, но съпрузите/съпругите им имат такива, общо 13.

Това показват данните на “Отворен парламент”, позовавайки се на декларациите на депутатите от 47-ото Народно събрание пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Трябва да се отбележи, че народните представители изплащат някои от декларираните автомобили по лизингови договори. Не може да установим обаче конкретният брой на тези превозни средства, нито колко струват те – не се знае дали посочените за тях суми са обща или остатъчна стойност, добавят от “Отворен парламент”.

Най-предпочитаните от народните представители марки автомобили са Mercedes, Toyota и Volkswagen. Има и депутати, които притежават яхти, дори и самолети.

Някои депутати плащат коли по лизингови договори.

Ето какви автомобили карат те:

  • Mercedes – 27 броя (23.08%);
  • Toyota – 24 броя (20.51%);
  • Volkswagen – 21 броя (17.95%);
  • Ford – 16 броя (13.68%);
  • BMW – 15 броя (12.82%);
  • Audi- 14 броя (11.97%).

Най-много превозни средства притежава Гюнай Хюсмен от ГЕРБ – 5, на които е съсобственик със съпругата си. Бившият областен управител на Разград е обявил и най-скъпия автомобил в този парламент. Става въпрос за Mercedes S 580 4МАТIС, купен през 2021 г. за 319 300 лв. Той е декларирал още един Mercedes, купен през 2014 г. за 250 хил. лв.

Сред собствениците на по-скъпи коли се нарежда депутатът Бранимир Балачев (ГЕРБ) с Audi Q7 за 143 400 лв. (отново съсобственост със съпругата му). Единствен сред колегите си варненският депутат притежава и яхта. Тя е ветроходна, моделът не е посочен. Купил я със съпругата си. Срещу името на всеки са вписани по 58 676 лв. цена. Народният представител от ГЕРБ притежава и джет Sea Doo.

Най-евтиното возило е на депутата от “Възраждане” Ангел Георгиев – BMW, но придобито срещу едва 100 лв.

„Най-необичайната” марка е Tofash Dogan – турски автомобил. Декларираната му стойност е 350 лв., а собственикът – Сезгин Мехмед от ДПС.

Впечатлява и Стоян Георгиев от “Продължаваме промяната”, който си има самолети. Преди да стане народен представител от Силистра, той е бил пилот и собственик на фирма за селскостопанска авиация. Със съпругата му притежават два самолета Cessna, фирмата – сега управлявана от съпругата – има и 6 летателни апарата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари