Каква присъда грози русенеца, измъчвал кучето си?

2
Русенци отново поискаха по-високи наказания за насилие над животни
Русенци отново поискаха по-високи наказания за насилие над животни Видео: Кис 13

Русенци отново поискаха по-високи наказания за насилие над животни

Въпреки че българското законодателство предвижда ефективна присъда лишаване от свобода, според Юлия Маринова, която е доброволец към Приюта за безстопанствени животни в Русе, досега са налагани само глоби, дори при по-тежки случаи на насилие над животно, предава Кис 13.

Юлия Маринова смята, че благодарение на силната обществена реакция, прокуратурата е започнала досъдебно производство по случая, а вече бившият собственик на кучето ще бъде изгонен от общинското жилище. По закон, мъжът може да получи до 4 години затвор и да бъде осъден да плати глоба от 1000 до 5000 лева.

За да се стига по-често до ефективни присъди за тежките случаи, Юлия Маринова смята, че е необходимо да се помисли за приравняване на престъпленията срещу хора и животни.

Освен това, според нея, са необходими законодателни промени за проявена жестокост към животни, както и по-сериозен контрол по изпълнение на закона.

Тя призовава и хората, като видят проява на жестокост към животно, да подават сигнали и да свидетелстват, за да може насилникът да получи справедливо наказание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    mischi
    Дори промяна не е необходима, както виждам, законът предвижда затвор, просто да се спази законът.
  • 1
    6
    123456
    Бой секс и затвор за изрода!
  • 8
    5
    Sdgghjj
    Този изверг трябва да бъде линчуван!!!! Да му отнемат общинското жилище! Да отиде в затвора.Там ще му покажат как се режат и други неща!!!! Урод!!!
  • 2
    4
    Остави това, ама......
    Каква ли присъда грози съпруг изневерил на съпругата си, с къдрав пудел? Пудела може да снима с тилифон, да готви, да поддържа къща на село, да свири на духов инструмент, и не на последно място да съблюдава ЕКО обстановката около кучкарника.
  • 0
    3
    Бе да питам:
    А тази леличка със синята козина лесбийка ли е, или просто така си изглежда?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари