Както си го поискахте, така и си го получихте!

8
Главната мутра на републиката, решен като селски застаряващ и мърляв ерген, ви посреща с нескрита досада
Главната мутра на републиката, решен като селски застаряващ и мърляв ерген, ви посреща с нескрита досада

Безкрайно симпатизирам на медицинските сестри, затова ще помоля да ме извинят за резкия тон. Но подобно поведение няма как да бъде подминато. И ако те не са си извлекли досега поуките, е добре да научат как изглежда всичко отстрани.

Факт е, че трудовото законодателство се приема от държавата. Тя определя редът и условията за заплащане на труд, на извънреден труд, на допълнителен такъв, на задължителни почивки и задължителност или не на колективен трудов договор. Тя може да определи и минимални ставки на работна заплата и час извънреден труд. Дотук поне на мен нещата са ми ясни.

След което виждам вчера пародийната среща между вас и главната мутра на републиката, в която той, решен като селски застаряващ и мърляв ерген, ви посреща с нескрита досада. Говори ви на "ти" и на "бе", а вие го гледате с възторжени светнали очи и се съгласявате с всичко. И вместо да му теглите една българска и да станете да си тръгнете с достойнство, оставяте този корпулентен главатар да се гаври с труда и положението ви. Не го разбирам. Не ви разбирам!

Борисов се накара на сестрите за закъснението им

Как допуснахте вместо сериозни протести, кич като палаткови лагери и тропане на хора. Аз ли съм малоумна, че не разбирам? И както си го поискахте, така и си го получихте!

Вместо по-високи заплати, настроиха лекарите срещу вас и вас срещу лекарите. Главната мутра насъска ДАНС и прокуратурата да влезят в болниците и да разследват. Май се чувствате много щастливи, а? За това ли отидохте на среща с този? За да прати ДАНС на работните ви места?

Здравната каса била решавала. Че нали бюджетът и правилата на НЗОК се решават от Народното събрание по предложение на правителството? А как се харчат, също се контролира там. Естествено, ББ никога за нищо не е виновен. Той е гений в това да бяга и да се измъква като мокра връв от отговорност. Не че му я потърсихте, де!

Скъпи жени. Ценим труда ви. Но си го защитете. Колко пъти ви прецакваха на протестите тази година? Не се ли научихте?

Не са виновни лекарите, не са виновни пациентите. Виновна е системата, създадена от домакина ви вчера. А вие приключихте срещата, блеейки в благодарност.

Е, кой каквото търси, си го намира!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари