Какъв чай да пием при болки в гърлото?

0
Лайката има антиоксидантни свойства, които са полезни за възстановяването на тъканите, може да намали кашлицата
Лайката има антиоксидантни свойства, които са полезни за възстановяването на тъканите, може да намали кашлицата

Чаят е една утешителна, успокояваща и полезна напитка, която може да се смята за най-подходящата при облекчаване на симптомите на възпалено гърло

Комбинацията от аромат, вкус и топлина действа много приятно и успокоява възпаленото гърло, но това не е всичко – много видове чай съдържат ценни антиоксиданти, пише Gotvach.bg

Тези съединения могат да помогнат на тялото да се пребори с болести като настинка, грип и други вируси. Могат да засилят имунната система и да насърчат оздравяването Ви.

Антиоксидантите също помагат за заздравяването на тъканите. Някои чайове и билкови смеси осигуряват противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за намаляване на болката и отока.

Също, пиенето на течности може да поддържа гърлото Ви влажно и да намали риска от дехидратация. Това може да помогне за намаляване на дразненето и болката в гърлото.

Към топлата чаша чай е популярно да се добавя мед - естествен антибактериален и успокояващ агент за възпалено гърло, облекчава симптомите на настинка.

Подходящи чайове за възпалено гърло

1. Чай от женско биле

Приемайте го в малко количество;

2. Чай от пчелинок (пчелник)

Богата на антиоксиданти билка с противовъзпалителни свойства. Традиционно се използва като лек за болки в гърлото и настинки. Той също така помага при кашлица, защото насърчава отхрачването;

3. Чай от лайка

Не само е един от най-разпространените билкови чайове, но е и един от най-старите известни билкови лекарства. Има противовъзпалителни свойства за намаляване на отока и зачервяването. Лайката също има антиоксидантни свойства, които са полезни за възстановяването на тъканите, може да намали кашлицата.

4. Чай от куркума

Има мощни антиоксидантни, противовъзпалителни и антисептични свойства.

5. Зелен чай

Невероятен източник на антиоксиданти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари