Как жена с мастектомия отвърна на злобни атаки

2

Когато 26-годишната ерготерапевтка научила миналата година, че е болна от рак на гърдата, жената получила доста силен удар по цялото й съзнание, но тя въобще не е очаквала какво ще я сполети заради решението й да документира нейната борба срещу болестта.

Тролове в интернет я обиждали, наричайки я „отвратителна” и „изрод”, споделя БЛИЦ.

Меган Франц от Питсбърг в американския щат Пенсилвания плачела без да спира седмици наред, след като през октомври миналата година научила страшната си диагноза. Не минало много време обаче и младата жена решила да не се отчайва и да подходи към борбата с болестта с оптимизъм и позитивизъм. Тя също решила да помогне и на другите жени в нейното положение, като опише трудностите, които изживява в свой блог и социалните мрежи.

Миналата седмица пък тя събра достатъчно смелост, за да покаже белезите от своята мастектомия в Инстаграм. И докато повечето хора я окуражавали, намерило се и такива, които отправили отвратителни обиди по неин адрес.

Спомняйки си как е дала началото на блога си за помощ She Sparkles On (Тя продължава да блести) Меган казва: „просто реших да обичам живота и да помогна на другите момичета”.

Меган след това изтеглила сватбата си с една година напред за годеника си Джон, Замразила свои яйцеклетки и започнала да се лекува през ноември. През април се наложило тя да се подложи на двойна мастектомия, за а се отърве от болестта веднъж завинаги. Операцията била успешна.

Но кошмарът не бил свършил. Както много други жени след мастектомия, жената веднага започнала с реконструкцията. Знаейки, че й предстои още път до пълното възстановяване, Меган продължила да качва снимки след процедурите, на които тя се подлагала. Като цяло коментарите към тях били окуражителни, но се намерили и лоши хора, които не се изказали ласкаво за тях.

Някои си позволили дори да напишат „отврат”, „гадно” и „какво ѝ има”. Трети пък си позволили реплики от сорта: „Ракът никога не е хубав, ти с изрод ку*ка”. „Когато гледам профилите, от които идват тези коментари, се оказва, че повечето от тях са на деца от училище. Представям си как те тормозят другите ученици. Това е най-шокиращото”, споделя тя.

В крайна сметка младата и смела жена решила да отвърне на хейтърите и троловете и да ги затапи веднъж завинаги. „Онези, които ме описват като отвратителна и ме наричат изрод, са точно хората, до които моите снимки исках да се докоснат. До всички вас тролове... Вие правите света, в който живеем, ужасен и покварявате обществото, което ни заобикаля днес. Заради хора като вас малки деца си отнемат безценните животи. До всички жени и мъже, които се борят, оцеляват и побеждават всякакви болести... Без значение какво другите казват за вас, продължавайте да блестите. А вие, хейтърите, искам да ви се изпъ*дя в лицето и да ви задуша в моя блясък... Защото, ИЗВЪНРЕДНО, аз съм прекрасна и красива! Затова, внимавай свят... Защото Меган Франц възнамерява да остане и да предаде своя блясък и на останалите хора”, написа тя.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари