Как за няколко часа със сода и сол можем да излекуваме болното гърло

19
Ако искате да излекувате бързо червеното гърло, правете гаргара с тези 2 съставки от кухнята
Ако искате да излекувате бързо червеното гърло, правете гаргара с тези 2 съставки от кухнята

Червеното гърло е едно изключително неприятно състояние, което в повечето случаи дори успява да повлияе на извършването на ежедневните ни задачи

 Усещането на дискомфорт може да достигне до степен на непоносимост и това да рефлектира върху нервната ни система дори, пише Actualno.com

Едно от най-честите оплаквания при смяна на сезоните е именно червеното гърло. Ако преминава от студено към топло време, вирусите и бактериите се активират и се разпространяват много по-бързо. Хората започват да се обличат сравнително по-тънко и стават много по-уязвими на атаките на вирусите.

Сигурно сте свикнали да се запасявате с таблетки от аптеката, чието основно действие е да успокояват зачервеното гърло и да пропъждат болката и дискомфорта. Не винаги обаче усещаме облекчението, на което се надяваме. Ако не сте почитатели на медикаментите, независимо под каква форма са те, предлагаме да се възползвате от свойството на две основни съставки, присъстващи във всяко домакинство.

Нашият съвет е веднага, щом усетите болка в гърлото, да започнете да правите гаргара с тези два продукта. Вземете чаша с вода и вътре сипете по една супена лъжица от двете сухи съставки. Бъркайте енергично, докато не се разтворят напълно и след това можете да преминете към правене на гаргара.

Препоръчително е да правите гаргара няколко пъти на ден, докато симптомите не отшумят напълно.

Сигурни сме, че с помощта на содата и солта много скоро ще се почувствате напълно здрави и ще забравите за червеното гърло, което е в състояние да предизвика сериозен дискомфорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук