Как ще ви се отрази, ако пиете сок от моркови всеки ден

0
Очното здраве е само една от причините да пиете редовно чай от моркови
Очното здраве е само една от причините да пиете редовно чай от моркови

Морковите са едни от най-полезните зеленчуци.

Те съдържат бета-каротин, който в организма се разпада до витамин А. Сокът от морковите също е много полезен, защото съдържа истинска витаминозна бомба, както и много минерали и антиоксиданти.

Сокът можете да го пиете всеки ден и дори е много полезен. Това е така, защото съдържа високи нива на витамин А, С и К. Той е особено богат и на много калий, а каротеноидите действат като мощни антиоксиданти, които се борят с възпаленията и подпомагат на възстановителния процес, пише Actualno.

Той е беден на протеини и фибри, но пък съдържа изключително малко калории и мазнини. Това го прави подходящ за консумация дори по време на режим или диета. Само една чаша от този сок съдържат 250% от препоръчителния дневен прием на витамин А под формата на бета-каротин, лутеин и зеаксантин. Те допринасят силно за здравето на очите, ноктите и косата. Бета-каротините имат свойството да понижават дегенеративните заболявания на очите, които са свързани с влошаване на зрението в по-напреднала възраст.

Очното здраве е само една от причините да пиете редовно чай от моркови. Антиоксидантите се борят с възпаленията на цялото тяло. Той може да помогне за намаляване на възпалението на тъканите в тялото, което в последствие да окаже влияние върху хроничните заболявания, които могат евентуално да се развият.

Тези антиоксиданти имат полезно въздействие и върху злокачествените образования и тяхната поява, според greatest.com, цитиран от healthdigest.com. Пиенето на сок всеки ден ще помогне за превенция от рак на хранопровода, белия дроб и стомаха.

Той е полезен и за бременните жени, защото е богат на калций, фолати, магнезий, калий, витамин А и витамини от група В. Всички тези вещества имат полезно въздействие върху развитието на плода.

Сокът е богат и на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той е особено важен за имунната система. Има полезно въздействие и върху здравето на сърдечносъдовата система, намалява и риска от развитието на болестта на Алцхаймер, както и ускорява процесите на оздравяване на клетките.

Сокът от моркови обаче има висока концентрация на захари и въглехидрати, затова е добре да се внимава с количеството му. Беден е и на фибри, както казахме в началото. Поради тази причина не може да ви засити и за дълго време. Въпреки всичко, полезен е за здравето ви и е чудесен източник на енергия. Можете да го пиете по всяко време на деня или пък сутрин със закуската за чудесен старт на работния процес. По този начин ще си осигурите енергия до обяд или до следобедното ви кафе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари