Как се разследва наркоман, любимец на прокуратурата?

0
Прецедент е, че Георги Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя, смята Емануил Йорданов
Прецедент е, че Георги Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя, смята Емануил Йорданов Видео: Вестник Сега

Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул. "Черни връх" с две жертви, вероятно има добри връзки в прокуратурата

Това предположи адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването (О)позиция на вестник "Сега".  "Това, което излиза като информация, е, че неговите контакти в МВР са били на ниските нива, но може би има по-добри контакти в прокуратурата, което също е хубаво да бъде изяснено", отбеляза Йорданов.

Той допусна още, че Семерджиев е бил облагодетелстван от положението му на свидетел по ключово дело за наркотици. "В практиката не е трудно да се видят случаи, при които лице, което дава удобни за прокуратурата показания, се ползва с едно привилегировано положение. Има хора, които трябва да бъдат привлечени като обвиняеми, но заради хубавите си показания остават свидетели", коментира Йорданов.

Според него не е прецедент, че Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя. Във връзка с това, че бившият футболист е бил издирван от близо месец преди фаталния инцидент, Йорданов заяви: "Преди 89-та г. имаше виц, че другарят Живков бил полулегален, защото той се криел, но никой не го е търсил".

"Няма нищо изненадващо. Нормално е дела с по-висока правна сложност или тези, които предизвикват по-голям обществен интерес, да се намесят следователите от Националното следствие", каза още Йорданов, но уточни, че появата на ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София на мястото на произшествието е "художествена самодейност". "Няма обяснение, което да е лицеприятно", добави адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    м.м.
    И Йорданов се прави на ущипан ,че не знае кой е дядо му ! Не смее даже да го спомене....!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари