Как се краде в магазините: "Взех три елека, уж да ги пробваме в съблекалнята"

0
Зачестяват кражбите на стоки по магазините, а те се оплакват от все повече и по-дръзки кражби
Зачестяват кражбите на стоки по магазините, а те се оплакват от все повече и по-дръзки кражби Снимка: стоп - кадър / Bulgaria On Air

Зачестяват кражбите на стоки по магазините, а те се оплакват от все повече и по-дръзки кражби

"Взех три елека, уж да ги пробваме в съблекалнята. Пробвах един-два, третия си го навлякох под мен", сподели пред Bulgaria On Air момче, което вече е хващано да краде от магазин за дрехи.

Преди да навърши пълнолетие това момче "се подхлъзва" и прави опит да открадне от голям спортен магазин в София. Заедно със свои приятели разглежда стоките в търговския обект.

"Един мой съученик ме подкокороса и аз бях лесно податлив на онази възраст. За да не е уж много подозрително, си взех една вода. На касата отидох, дадох си водата и на излизане, след като платих охраната ме спря и каза да изчакам малко и да вляза в една стаичка. Каза ми "нали знаеш, че тук има камери", разказа момчето.

Неуспешният опит за кражба на Мартин е от 2017 г. Момчето си взима поука от грешката и не му е хрумвало отново да пазарува, без да плаща. Не така стоят нещата за голяма част от крадците у нас. От бранша се оплакват, че държавата не съдейства и сигналите им често завършват с отказ за образуване на досъдебно производство.

В числово изражение ръстът на липсите от кражби е 70%, а миналата година 300-квадратен магазин в голям столичен мол отчел загуби за 100 000 лв. от кражбите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Девизът на Доктора Оправленец
    Стани къмет, и смени заплатата, съпругата, колата, къщата, децата и стандарта. Кради по малко, но редовно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари