Как му хрумна на кмета на село Добролево да оцвети в черно паметник на Ботев

0
Защо парадоксалната ситуация се случва във врачанско село
Защо парадоксалната ситуация се случва във врачанско село Видео: bTV

Защо парадоксалната ситуация се случва във врачанско село

Парадоксално, но факт. Врачанско село реши да направи кардинална промяна на паметник на Христо Ботев. Самоук художник и кметът на село Добролево решават да реновират монумента на поета революционер.

Но идеята им е далеч от обикновена. И така в разговор двамата мъже стигат до извода, че щом Ботев е починал на 29 години и на всички снимки, запечатали автентична му образ, може да оцветят косата и брадата му в черно.

Само аз поднасям цвета на този паметник. За ден направихме промяната и започна критика в социалните мрежи“, каза кметът Пепи Данчев, предаде bTV.

Художникът също защити своята позиция и не вижда да е направил грешка.

Тези, които ни критикуват, да не би да са завършили в Сорбоната. Когато не разбираш от изкуство, не знам защо се изказват. Не виждам къде тук е поругаването на паметника. Той с черна коса и брада приличаше на жив, смятам, че го бяхме подобрили“, обясни самоукият художник.

Част от жителите на селото защитиха своя кмет и видяха в критиките политически подбуди.

Нов кмет, нов паметник, защо никой не показа как той запълва улиците сам с бригада или защо не снимаха как пасат гъски в детската градинка. Децата идват да играят, а виждат изпражнения“, коментира жена от Добролево.

Тя поясни и че много от хората в селото са изразили подкрепа за промяната в паметника.

По-късно черната коса и брада са заличени и пребоядисани в бронз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мунчо
    простаци
  • 2
    1
    daskal
    Е-е-е, изкефи ме! Чалга-култура!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари