Как Манджукови избягват плащането на данъци?

1

Как Манджукови избягват плащането на данъци?

Магазин за търговия на обувки „Глаза“ периодично сменя фирмата, която оперира в търговския обект.

Според близки до собствениците това се прави, за да се избягват плащане на ДДС и вероятно на осигуровки за работещите.

Търговският обект се намира на ул. „Д-р Пискюлиев“ 6 във Варна. През последните 2 г. в него се предлагат обувки, собственост на фирма „Глаза“. Системно обаче се променя фирмата, която стопанисва магазина. Най-често това са фирми-бушони. Те нямат дори произход на стоката, която се предлага в обекта.

Предната фирма е сменена, малко преди да натрупа оборот 50 000 лв. В такива случаи по закон е задължително тя да бъде регистрирана по ДДС и да плаща съответните данъци.

За това в събота магазинът замръкна като „собственост“ на „МСМ трейдинг“ ЕООД, регистрирана в Кърджали, с материално отговорно лице В. Проданов.

В понеделник магазин „Глаза“ осъмна като „собственост“ на „Беник груп“ООД, регистрирана във Варна, с материално отговорно лице В. Проданов.

Ако до момента не сте чули за титана на българския бизнес Веселин Кирилов Проданов, то значи живеете на друга планета. Същият има над 50 фирми във всички области на бизнеса, сочи справка в Търговския регистър. Не е изключено мега бизнесменът да реализира милиарди оборот ежегодно или да е поредния купувач на фирми със задължения.

Припомняме, че реално магазин „Глаза“ е собственост на Евгения и Моника Манджукови – майка и сестра на убития преди години бизнесмен Борислав Манджуков. „Глаза“ е последното издихание на мощната империя за печелене на пари, която Манджуков беше създал приживе.

За краха изключителен принос има последния зет на Евгения – Антон Константинов Оризаров, последно известен като Тони Конста. Същият е зает с мистичен политически проект и основното му занимание е да си намира слушатели, с които да споделя фантазиите си. С неговия проект „Морал“, Конста ще завзема властта в галактиката.

Повече от 3 г. той лъже, че „Морал“ е на бюрото на Владимир Путин и чака неговото „финансиране“, за да разкара от властта ГЕРБ, БСП, ДПС и всички останали. „Морал“ само по себе си е смехотворно наименование, знаейки се, че собственикът му е леко дистанциран от това човешко качество. Запознати твърдят, че Конста не е дал и 1 ст. на близначките си от единствения му брак. Момичетата вече наближават пълнолетие, докато татко им живее със сестрата на покойния Борислав Манджуков.

Към днешна дата майка му и сестра му дължат над 2 млн. лв. на ДФ „Земеделие“ – европейско финансиране за злополучния месокомбинат в Яребична, след като стана ясно, че парите от Брюксел не са вложени в предприятието. Същото не работи вече три години, след като БАБХ откриха развалено и отровно месо в него и го запечатаха.

Манджукови дължат и близо милион лева местни данъци и такси на Община Аксаково за същия месокомбинат.

Вземанията са предадени на съдебни изпълнители.

Източник: RNS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари