Как изглежда една улица в центъра на Русе

7

Вижте как изглежда само една улица в града и ще разберете как се прави възстановяване на уличната настилка в Русе

Мащабният ВиК проект в Русе е дълго чакан и категорично необходим за града. Но изпълнението е белязано с некачествените дейности и в това се убеждаваме всекидневно всички. Разкопаването и полагането на новите тръби са само част от подмяната на водопроводната градска система. След тях следват довършителните дейности - като възстановяване на пътните платна и тротоарите. 

И точно тук истината лъсва - безобразно свършена работа от фирмите, наети да работят по проекта. Вижте само една улица и ще ви стане ясно, че така е навсякъде. Примерно улица "Раковски" в абсолютния център на града, на която са разположени общинския отдел "Жилфонд", кантори, магазини, заведение. Асфалтът е положен с такава денивелация, че със сигурност в тъмното ще си счупите краката. За автомобилите няма да говорим. Тук всекидневно минават възрастни хора, майки с колички, инвалиди. Това означава всекидневна опасност от инциденти. 

Нямало средства за довършване, обяснява ми работник от фирмата на въпроса как точно решиха да "замажат" асфалта, а не да положат асфалтово покритие.

"Ми като нямате пари, по-добре не започвайте", контрирам го аз.

Защото градът заприлича на бомбардиран, без да е подложен на ракетен обстрел. А на всичкото отгоре, на въпросните фирми ще им се плати за "довършването", което всъщност е  козметично замазване с асфалт и едър чакъл. Който може, ще мине по улицата. Който не - да заобикаля. Но дали ще остане улица, която да не е разкопана след още месец....Не е ясно. И откъде ще заобикаляме тогава - също не е ясно. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    До Дидо
    Най-тъпият след Калчеф беше Идиотоф, ама Пенчо Микрофоня го надмина и него! Хайде пак, уважаеми "русенци" гласувайте за кумуняга! После да не сe оплаквате, че прекрасния ни град запада яко!
  • 3
    12
    Дидо
    Толкоз от най-калпавия кмет след Калчев. Комунисти сър Джон...
  • 3
    11
    Може би,ама едва ли
    Пенча пак си увеличи заплатата.Говори се,че със 700 лева.На зам.кметовете с 500.За останалите общинари пари нямало. Асфалта на "Раковска" е подложен,пълнеж,наричат го биндер.Отгоре ще се полага филц.Филца се прави с по-дребни камъни и става по-плътен и гладък.С биндера се пълнят неравности и дупки от грубото валиране и се правят основните наклони.
  • 9
    10
    daskal
    Изглежда като повечето улици в Русе. Тя така и ще си остане. Хората от "Водния цикъл" обясниха многократно - проектът е за полагане на тръби и канали, не за оправяне на улиците.
  • 3
    9
    По ЗДвП
    В дъното по същата ул. "Г.С.Раковски" на тази снимка вдясно се вижда един хубав пътен забранителен знак № В 1 - "Забранено е влизането на пътни превозни средства!", обаче защо ли никой не го спазва!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари