Как избяга леопардът от зоопарка в Стара Загора?

0
Причината Данте да избяга от клетката си се оказа човешка грешка
Причината Данте да избяга от клетката си се оказа човешка грешка Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

Причината Данте да избяга от клетката си се оказа човешка грешка

След залавянето на избягалия черен леопард Данте и евакуацията на посетителите от старозагорския зоопарк, днес вратите на атракциона отново са отворени за посетители. През вчерашния ден се наложи специална операция за залавянето на избягалото леопардче, което е на година и половина.

Причината Данте да избяга от клетката си се оказа човешка грешка, потвърдиха и след направен повторен оглед от ръководството на зоопарка.

Служителят, който е забравил вратата на леопардите отворена, е един от най-дългогодишните работници в зоопарка и от малкото, които леопардчетата приемали в клетката безпрепятствено. Той обаче, ще получи наказание за невниманието си.

А при подобни инциденти с избягали животни се следва и специална процедура, която в случая в Стара Загора е отнела близо два часа, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Има последователни действия при такива ситуации. Първото нещо, което се предприема, е да бъдат незабавно изведени посетителите от територията на зоопарка, след което се уведомяват по надлежния ред съответните компетентни органи - областна дирекция на МВР, директорът на обществения ред сформира се екип, който бързо да локализира животното, което е излязло от клетката и след това да бъде упоено от ветеринарния лекар и прибрано в неговата клетка", обясни д-р Ивелина Илиева.

Билетите за посещение в неделния ден, на хората които не са могли да посетят зоопарка, ще бъдат презаверени или ще им бъдат върнати парите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари