Как екипажът на изчезналата подводница може да сигнализира за помощ?

1
В център Барокамера Бургас има наподобяваща изчезналата машина
В център Барокамера Бургас има наподобяваща изчезналата машина Видео: NOVA

В център Барокамера Бургас има наподобяваща изчезналата машина

Изчезна малка подводница, която има една основна дейност - посещава останките от Титаник на дъното на Атлантическия океан. Цялото спускане продължава 8 часа и на всеки 15 минути от подводницата говорят с кораба, от който се спуска. Такава комуникация няма от 18-ти юни.

В център Барокамера Бургас има наподобяваща изчезналата машина, но наполовина по размер. "Системите в съоръжението би трябвало да са дублирани - освен електрически, трябва да има и ръчни. Щом нямат комуникация с вуншния свят вероятно имат електрически проблем. Кислород би трябвало да има, въглеродният двуокис е по-голям проблем. Системи за изчистване преработват въздуха и през химически агенти, като сода, изчистват двуокиса. При петима души в подводницата и една техническа атмосфера, разходът на въздух е 100 литра на минута", заяви водолазът Красен Парушев, предава NOVA.

По думите му е невъзможно екипажът сам да се спаси тъй като вратите се отварят навън, а в самата подводница налягането е около 380 бара - тъй като е на около 3800 метра дълбочина. "Ако не се изравни налягането вън и вътре няма как да се отвори вратата. Човек няма как да оцелее на такова налягане. Ако в подводницата има морзова азбука с дървен чук, така може да се подаде сигнал до издирвателните екипи", обясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    кажете кой е на борда. британски милиардер, френски изследовател и пакистански бизнесмен с детето си. билетчето на човек е било 250 000 долари. щатската сган се мисли за всевишна и комерсиализира каквото и падне. нека сега богатите тъпаци и близките им да и изсърбат хубаво попарката. но Камерън като снима титаник с кой подводници избра да слиза долу ? със РУСКИТЕ. американските "технологии" му се видяха не много надежни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари