Как да си направите домашен тест за COVID-19?

1
Ако решите да извършите този тест и разберете, че не можете да усещате повечето от миризмите, изброени по-горе, съветваме ви незабавно да се консултирате с лекар. Почти сто процента липса на мирис показва, че тялото ви е засегнато от коронавирусна инфекция
Ако решите да извършите този тест и разберете, че не можете да усещате повечето от миризмите, изброени по-горе, съветваме ви незабавно да се консултирате с лекар. Почти сто процента липса на мирис показва, че тялото ви е засегнато от коронавирусна инфекция

Един от основните симптоми на коронавирусната инфекция е загубата на способността на човек да усети вкуса на храната и да надушва миризми. Но с кои продукти е най-добре да се тестват сетивата? Ако подозирате, че може да сте заразени с COVID-19, има лесен начин да се тествате у дома

В медицината временната загуба на обонянието се нарича аносмия. Наскоро експерти от Индия стигнаха до заключението, че за да се разбере точно дали човек усеща миризми, трябва да използва определени храни и подправкиq , пише zdrave.to.

За жителите на азиатската държава такива продукти са мента, кокосово масло, копър, чесън и кардамон. Но можем да проверим за наличието на аносмия с по-познати за нас продукти, които ги има в почти всеки дом.

Кафе

Милиони хора не могат да си представят деня без чаша ароматно кафе. И всичко това, защото миризмата на тази напитка събужда абсолютно всички вкусови рецептори, които са в нашето тяло.

Чесън

Чесънът е друг ясен индикатор, който е чудесен за домашно тестване. Едва ли е възможно да не усетите острата миризма на този зеленчук, освен ако, разбира се, нямате здравословен проблем.

Шампоан

Ако се къпете и не усещате любимия си шампоан, особено този с кокосов аромат, това може да е ясен знак, че имате COVID-19.

Цитруси

Друг вариант, предложен за домашно тестване за COVID-19, е миризмата на южни плодове като лимон, мандарина, портокал, грейпфрут и други цитрусови плодове.

Етерични масла

Ако не можете да усетите аромата на любимото си етерично масло, особено лавандула или мента, това е знак, че трябва да си направите тест за COVID-19.

Ако решите да извършите този тест и разберете, че не можете да усещате повечето от миризмите, изброени по-горе, съветваме ви незабавно да се консултирате с лекар. Почти сто процента липса на мирис показва, че тялото ви е засегнато от коронавирусна инфекция.

Също така трябва да ви напомним, че не трябва да се самолекувате! Няма значение от какво сте болни – настинка, грип или COVID-19 – най-добре е лекар да предпише лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари