Как да се сдобием с дълга и красива коса?

0
Няколко хитринки, които можете да използвате в своето ежедневие активно, за да се погрижите за перфектния си външен вид
Няколко хитринки, които можете да използвате в своето ежедневие активно, за да се погрижите за перфектния си външен вид Снимка: Yuriy Zhuravov / Shutterstock.com

Няколко хитринки, които можете да използвате в своето ежедневие активно, за да се погрижите за перфектния си външен вид

Дами, вероятно вече сме привлекли вниманието Ви с този въпрос. Ние знаем, че мечтаете именно за това – дълга, красива, здрава коса, без нацъфтелия краища и активен косопад. Именно поради тази причина днес ще Ви представим някои хитринки, които можете да използвате в своето ежедневие активно, за да се погрижите за перфектния си външен вид.

Ако все пак нищо от изброеното не проработи – не се притеснявайте! Медицината се е развила изключително много и днес тя Ви предлага едно от най-ефективните оръжия, които да използвате, борейки се за красива коса. Кое е то, ще разберете след малко.

Кои правила да спазваме в нашето ежедневие, за да имаме здрава и красива дълга коса?

Растежът на косата може да бъде доста претенциозен, но ако спазваме някои основни догми, не би трябвало да имаме някакви проблеми. Първото и най-важно условие е да подлагаме на редовна хигиена скалпа ни. За да расте косата ни дълга и здрава, то със сигурност трябва кожата ни „да диша“, а това може да се случи, само ако позволим това. От друга страна масажирането на кожата води до подобряване на кръвообращението, а това от своя страна е причина за по-висока доставка на кислород и хранителни вещества до корените на косъма. В този ред на мисли Ви препоръчваме разнообразна храна, богата на витамини и минерали, ако искате не само косата, но и кожата и ноктите Ви да бъде здрави през цялото време.

Нещо много важно е топлинната и химична обработка на косъма. Избягвайте използването на силни химични продукти като шампоани, балсами и серуми, които биха увредили структурата на косата Ви. Честата употреба на преси, маши и сешоари, функциониращи при много висока температура, също може да се окаже пагубно. Ефективният растеж на косата изисква всекидневни грижи, затова не ги пренебрегвайте.

Съществува ли препарат, който да стимулира растежа на косата ни?

Освен всички изброени начини за стимулиране на растежа, можем да използваме още един и това е невероятният minoxidil. Открит е съвсем случайно, но това далеч не означава, че днес не е любимец на водещи дерматолози. Основното му действие е свързано със стимулиране на кръвоснабдяването на скалпа, а това, както вече уточнихме, само подобрява доставките на необходимите за растеж вещества. По този начин ще се радвате на здрава коса, която расте изключително бързо!

Косата е символ на естествената красота на всяка дама. Ето защо е необходимо да се грижим за нея всеки ден и то по най-добрия възможен начин!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари