Как да преминем от пости към протеинов режим?

0
Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите черва, съветва нутриционист
Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите черва, съветва нутриционист

Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите черва, съветва нутриционист

Да прекалим с храната на празничната трапеза е лесно, защото на нея присъстват много изкушения. Особено опасно е това за хората, спазвали Коледния пост.

Те трябва да започнат постепенно отново да включват животинските храни в менюто си.

Дори и да не сте спазвали поста, има правила, които помагат да избегнем тежестта от прехранването или обострянето на някои заболявания, провокирано от различни храни, каза в "Минутите за здраве" по БНР проф. Вергиния Георгиева от Центъра по природна медицина и гладолечение:

"Много хора вече постят и преминаването от един режим на пости към прием на животински протеини трябва да се подхожда много внимателно.

Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите черва. Затова постепенно се преминава от едни режим на друг - първо с прием на млечните продукти, внимава се с мазните храни, консумират се повече супи, като месата се степенуват - от по-леките меса и чак накрая към свинското месо, гарнирано с много салати", поясни още проф. Георгиева.

"По-малко от всичко" е правилният подход, за да не получим стомашно-чревни проблеми, да приемаме повече течности и да правим по-чести разходки сред природа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари