Как да преборят насилието в спорта обсъдиха фенове в Русе

1

Среща от международния проект на БФ Баскетбол "Фенове срещу насилието" се проведе в Русе, информират Топ новини.

Проектът има три фокус групи за работа с феновете, като първата бе именно в Русе и засегна толерантността в спорта. Срещата премине под формата на дискусии и игри, организирани от ръководителите на проекта Тодор Колев и Ширин Амин.

В тях се включиха над 20 от най-верните привърженици на местния "Дунав", които обсъждаха проявите на агресия, водещите причини за нея, посещаемостта на мачовете и др.

Отчетени бяха различните причини водещи до нежелани последици преди, по време на и след дадена спортна среща. Дадени бяха и конкретни примери за подобни случаи, както и добри и лоши примери за действие при такива ситуации.

Коментирано бе и влиянието на съдийските решения върху настроението по трибуните, като бе отчетена и динамиката на играта.

Феновете от своя страна не пропуснаха да споделят, че състезателите и в немалка степен ръководителите на клубовете следва да дават добрия пример за поведение, което да не увлича в грешната посока и останалата част от хората в залата и на стадиона.

Дадени бяха предложения за разширяване на формата с присъствието на представителите на клубовете, съдии, охранителни фирми и полиция.

"Емоцията я има и не може без нея. Все пак обаче това е спорт, а не война", коментираха присъстващите.

Момчетата от фен клуб "Дунав завинаги" дадоха отличен пример в това отношение, като изненадаха организаторите с филма, посветен на срещата от турнира за ЕвроКупата на ФИБА между "Дунав" с "Шепши" Сфънту Георге в сърцето на Трансилвания в края на 2009 г.

Тогава близо 100 русенски запалянковци подкрепиха своите любимки и спечелиха приятелството и на местните фенове.

Демонстрирани бяха и множеството артикули на футболния и баскетболни отбори с името "Дунав" направени от феновете през последните години.

В края всеки от присъстващите се ангажира да допринесе с конкретни действия за намаляването на насилието на спортни мероприятия.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари