Как да почистите дъската за рязане, за да не е опасна

0
Миенето на дъската с вода и веро изобщо не е достатъчно, особено ако сме рязали месо на нея
Миенето на дъската с вода и веро изобщо не е достатъчно, особено ако сме рязали месо на нея

Експерти, цитирани от в. "Дейли стар", предупреждават, че неправилното почистване на дъската за рязане може да е опасно за здравето.

Ако смятате, че е достатъчно да измиете дъската за миене със сапун и вода, за да се предпазите от хранително отравяне, особено през лятото, помислете пак.

Експерти, цитирани от в. "Дейли стар", предупреждават, че неправилното почистване на кухненското пособие може да е опасно за здравето, пише БТА.

Според спецове от Expert Home Tips измиването на дъската за рязане само със сапун и вода е недостатъчно за предпазване от хранителни патогени и дори водещите брандове почистващи препарати са безсилни срещу тях.

Това важи в най-голяма степен, ако дъската е била използвана за рязане на сурово месо, в което се спотайват опасани причинители на хранителни отравяния като ешерихия коли и салмонела.

Експертите са на мнение, че най-ефикасният начин за унищожаване на хранителните патогени е почистването на кухненското пособие с белина.

Според "Рийдърс дайджест" друг вариант е дъската да се търка с паста, приготвена от сода, сол и вода.

В САЩ медицинските разходи за болести, причинени от хранителни патогени, възлизат на суми между 9,3 милиарда и 12,9 милиарда долара годишно.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари