Водата в село Сусам е с повишена радиоактивност

0
Не бива да се използва за пиене и миене
Не бива да се използва за пиене и миене

Не бива да се използва за пиене и миене

Ограничава се използването на водата за пиене и готвене в част от село Сусам, община Минерални бани, заради радиоактивност над нормата, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково, която е изготвила предписанието.

Лабораторни изследвани на проби са показали стойности на лъчене от 0,109 милисиверка при допустима норма 0,1 милисиверта. От мерките е засегната северозападната и централната част на населеното място.

РЗИ е разпоредила там ВиК операторът да доставя вода в цистерни или водоноски, както и да бъде уведомено населението.

Последните рестрикции в региона спрямо водата РЗИ наложи в село Борисавци, община Маджарово, на 22 декември м. г. заради наднормено съдържание на естествен уран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари