Как да осигурим буен цъфтеж на мушкатото

0
Йодът се определя като най-добър тор за мушкатото
Йодът се определя като най-добър тор за мушкатото

Мушкатото е сред онези растения, които всеки обича да отглежда

Цветето не е никак капризно, което значи, че с малко повече любов и старание от наша страна резултатите ще са налице.

Разбира се, няма как да скрием, че това растение също си има своите специфики, когато става въпрос за буен цъфтеж. Actualno.com

Как е правилно да се грижим за мушкатото, ако искаме да ставаме свидетели на обилен цъфтеж?

Много е важно да подберем правилна саксия. В противен случай рискуваме да има много зеленина и малко цветове. Поливането е другото, на което да обърнем внимание. Мушкатото се нуждае от редовно поливане.

Подхранването, както и сами можете да се досетите, е с фундаментално значение. През лятото и пролетта е препоръчително подхранването да се извършва два пъти в месеца, а през зимата – може и да си го спестите.

Йодът се определя като най-добър тор за мушкатото. Само около 1-2 капки са напълно достатъчни, за да предизвикат цъфтеж. Изготвя се разтвор от 1-2 капки йод и 1 литър вода. С него се поливат растенията.

Ако искате саксиите ви да са отрупани с много цветове и с по-малко зелена маса, задължително пробвайте да приготвите ето този разтвор. Гарантираме ви, че резултатите от него са наистина добри!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари