Как да направим всяко жилаво месо крехко?

26
Тайната се крие не само в начина на приготвяне
Тайната се крие не само в начина на приготвяне

Тайната се крие не само в начина на приготвяне

Как да приготвим жилаво месо, за да е крехко при пържене?

Тайната се крие не само в начина на приготвяне, но и в избора на марината и подправки.

Ето кои са тайните подправки, които правят всяко жилаво месо сочно, крехко и му придават несравними вкус и аромат:

  • Горчица: Леко пикантна, ароматна и придаваща на месните ястия приятни нотки, идеална за балансиране на вкуса на месните ястия и превъзходна за тяхна компания, горчицата е и подправка, която омекотява месото и го прави по-крехко.
  • Соев сос: Подобно на горчицата той придава ароматни нотки и неподражаем вкус на месото, което се мариновали с него, но малко домакини знаят, че соевият сос всъщност се справя чудесно и с всяко жилаво месо, правейки го по-крехко.
  • Нишесте: Нишестето е подходящо не само за десерт, ако накиснете твърдо и жилаво месо в нишесте, ще зарадвате небцето си с крехка сърцевина и хрупкава коричка след пържене – идеалната комбинация.
  • Лимонов сок: Сокът на един лимон не само ще придаде приятно кисел вкус на месото и свеж цитрусов аромат, но и ще го омекоти. Киселите сокове постигат с лекота този търсен резултат.
  • Лук: Приготвяте ли пържоли без лук? Фактът, че лукът е част от подправките за пържолите не е случаен. Той не само придава вкус и аромат, но и омекотява жилаво месо. Намажете щедро месото, което ще пържите, със ситно нарязан лук и и го оставете да престои няколко часа, резултатът ще ви изненада приятно.
  • Алкохол: Алкохолът не е точно подправка, а по-скоро чудесна компания за вече изпърженото месо, но може да е полезен и преди да метнете мръвката в тигана особено ако месото е жилаво и това ви притеснява, тъй като искате да поднесете крехко, меко и сочно пържено. Задушете в бира, накиснете месото в сухо вино – бяло или червено, или налейте една малка ракия не само в чашите на масата, но и при вече изпърженото или сготвено месо и се насладете на резултата. Не се притеснявайте за децата, ако накисвате или задушавате в алкохол, той се изпарява при пържене и ястието е безопасно.
  • Оцет: За крехко телешко специалистите препоръчват да се накисне за 2 часа във вода с оцет - чаена чаша оцет в литър вода, преди да се приготви.

Други тайни, които споделят готвачите:

  • Маринатата: Маринатата като цяло е ключ към решаване на загадката как жилавото месо да стане крехко при пържене. С правилната марината се постига именно това.
  • Начин на приготвяне: Нека е на слаб огън, ако е на фурна, гответе на около 180, максимум 200 градуса, тъй като по-високата температура създава риск месото да стане жилаво.
  • Пържене: Не оставяйте месото в тигана самотно, то се нуждае от вашата компания, за да го обръщате непрекъснато, така че да може да се приготвя равномерно и да се насладите на сочно, крехко и ароматно месно вълшебство, което е удоволствие за сетивата и се топи върху небцето.

Следвайки тези съвети, ще можете да приготвите всяко жилаво месо, така че да е крехко, сочно и вкусно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    не е готвач
    цаката за мен е тенджарата под налягане. на скоро поставих на една стара кокошка,герданче. опитах обикновено варене тип супичка беше кайш.
  • 0
    1
    89g11g24g xxx
    Zzzzzzzzzz
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари