Как да махнем мухала в дома си без тежка химия?

3
Използването на различни химически препарати, причинява алергии или дразнене
Използването на различни химически препарати, причинява алергии или дразнене Снимка: iStock

Мухълът е биологичен род от царство гъби, представителите на който се развиват изключително върху овлажнени повърхности в домовете.

Използването на различни химически препарати, причинява алергии или дразнене, за това ще ви представим няколко лесни варианта, пише flashnews.bg.

Използвате 3%-ов разтвор кислородна вода, смесвате го с малко сода и оцет, разбива се с 200 мл.вода. Разтвора се слага в шише с пуловелизатор и се напръсква мястото с мухъл. След това се изчаква 10 минути и се забърсва с кърпа.

А ето и един по-скъп, но много ефикасен начин да отстраните мухъла от дома си: смесвате 2 с.л. масло от чаено дърво с 2 ч. чаши вода, поставяте добре разбъркания разтвор в снабдено с пулверизатор шише, напръсквате мухлясалата повърхност и я оставате така.

След няколко дни не само мухълът, но и миризмата на масло ще изчезнат!

Друг метод е да разтворите в 2 ч. чаши вода 20 капки екстракт от семената на цитрусови плодове + вода и отново действате с пулверизатора, като не избърсвате напръсканата повърхност.

Накрая вижте едно естествено и много мощно средство.

Разтваряте сода за хляб във вода и напръсквате повърхността с мухъла, след няколко минути я измивате с четка и избърсвате с влажна кърпа.

Тъй като мухълът е упорит и може да се върне, то периодично почиствайте вече третираните повърхности с влажна кърпа и ги напръсквайте с концентриран оцетен разтвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари