Как да изчистим месото от химикали?

0
Животните често се хранят с всякакви стимуланти за растеж, които остават в месотоИЗп
Животните често се хранят с всякакви стимуланти за растеж, които остават в месотоИЗп

Използвайте сол и физиологичен разтвор

В наши дни качеството на месото на рафтовете на магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни, но изборът на истински правилния продукт е доста труден.

Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които, разбира се, остават в месото, отбеляза Здравето

Въпреки това е доста лесно да се неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е възможно. Материалът Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.

Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол (разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността напълно да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.

След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново със студена вода и го напълнете с прясно приготвен физиологичен разтвор. Оставяме за още 1 час.

Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2 см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата да заври, оставяме за 1 минута и махаме от котлона.

След това готвим месото по всякакъв начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари