Как червената роза е станала символ на любовта?

0
Защо се подарява роза на Свети Валентин?
Защо се подарява роза на Свети Валентин?

Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети Валентин.

Когато става въпрос за подаръци и знаци на обич, цветята са класически избор. Но от всички цветя, подарени по празниците, малко са толкова тясно свързани с Деня на влюбените като червената роза. Дори и да не сте човек, който обръща внимание на празника в средата на февруари, е трудно да пропуснете витрините, пълни с десетки рози за Свети Валентин, разположени отпред и в центъра в супермаркети, дрогерии и дори мини-маркети на бензиностанции. От всички подаръци за Свети Валентин, нито един не е толкова емблематичен като розата, пише RD, цитиран от Actualno.

Само през 2021 г. хората са похарчили 21,8 милиарда долара за Свети Валентин, според Националната федерация за търговия на дребно. От тях 2 милиарда долара са отишли за цветя за Свети Валентин - средно малко над 15 долара на човек. Този брой обикновено се увеличава всяка година, така че има приличен шанс цифрата да бъде още по-висока през 2022 г. И колкото и да мрънкат за цената на розите за Свети Валентин (тя скача до небето около празника), американците са готови да платят цената за цвете, което най-добре означава любов.

Разбира се, розите за Свети Валентин не са строго за изразяване на романтична любов. Можете да ги поднесете на близки и приятели по различен повод. Но преди да потърсите най-близкия цветар за набор от рози в цветовете на дъгата, разберете как е започнала традицията да се подаряват рози за Свети Валентин и кои рози са най-добрите.

Защо се подарява роза на Свети Валентин?

Традицията да се подаряват рози за Свети Валентин има няколко истории за произход и подобно на историята на Купидон и Свети Валентин, тя се корени в гръцката митология. Някои истории казват, че първата червена роза е била създадена, когато гръцката богиня Афродита е била надраскана от трън на бяла роза, което е накарало тази роза да стане червена. Други казват, че първата червена роза е израснала на земята, където Адонис, любовникът на Афродита, умира и сълзите на богинята падат на земята.

Но огромна причина да се подаряват рози за Деня на влюбените се пази като традиция просто защото розите са красиви, приказно ухаещи цветя, които се връзват наистина добре. Цветята обикновено се изпращат на дълги разстояния, а розите са едновременно прекрасни и издръжливи, така че това е огромна част от причината тази практика да продължи.

Кои са най-добрите рози за Свети Валентин?

Червените рози са най-добрите рози за Свети Валентин, защото цветът е свързан със страст и романтична любов. Част от това вероятно се дължи на факта, че червената боя е била особено скъпа, трудна за получаване и понякога синоним на кралски особи. Всички тези фактори карат червеното да се бъде особено желано и луксозно и до днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари