Как актриса стана монахиня в манастира в Каран Върбовка?

15
Мира Бонжева от силистренския драматичен театър вече е сестра Макрина
Мира Бонжева от силистренския драматичен театър вече е сестра Макрина Снимка: Versinaj

Мира Бонжева от силистренския драматичен театър вече е сестра Макрина

През последните години, когато световен проблем от здравословен и социален характер шестваше по света, се случваха най-различни неща.

Прекрояваха се съдби, хора започваха, променяха или завършваха по изненадващ начин свои житейски пътища, пише Versinaj. Други вземаха изненадващи, но вероятно за тях логични решения за по-нататъшната си реализация в обществото (или извън него) в друго качество. Един от тези случаи е силистренката Мира Бонжева - допреди десетина години обичана и талантлива актриса в тогавашния Драматичен театър "Сава Доброплодни".

Впоследствие тя става послушница в Каранвърбовския манастирСвета Марина“, който е на 50 км от град Русе. По информация на сайта  hristianstvo.bg преди половин година Бонжева е получила монашеско подстрижение лично от Русенски митрополит Наум и вече е монахиня Макрина. Проверка в интернет на значението на монашеското ѝ име показа, че то е многоспектърно, защото означава („Приятелски, Модерен, Променлив, Компетентен, Весел“). Вероятно отговаря на профила на силистренката, която и в момента се занимава с изкуство в манастира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Ъъъъ до 7
    Иконописът не е изкуство. Там имаш толкова строги рамки и ограничения, че говорим за занаят, а не изкуство.
  • 2
    7
    Venka
    Към Ъъъъ, да занимава се с изкуство - иконописец е
  • 7
    6
    Ъъъъ
    "която и в момента се занимава с изкуство в манастира" ?! Простете, моноспектакли ли изнася? Като Куркински? Защото, нещо изкуство и манастир не ми се връзват много. Обичайно там има догми и канони. Особенно пък в източноправославен манастир.
  • -4
    5
    Радостин
    Това е манастир-кучкарник, а госпожицата е повелителя на кучетата....за монахиня не знам...
  • 12
    4
    Иванова
    Такъв пасквил отдавна не бях чела. Поне да бяхте си направили труда да отидете до манастира и да разговаряте с нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари